Tämä täytetty patonki on varmaan parasta mitä olen hetkeen syönyt. Hapanjuuuripatongin välistä löytyy paahdettua paprikaa ja munakoisoa, hernepestoa, fetakreemiä, pikkelöityä punasipulia, tomaattia sekä rapeaa salaattia. Ah, niin täynnä ihania makuja! Täytetty patonki on myös aika kiva idea ottaa brunssille tai piknikille mukaan ja kääriä nätisti leivinpaperiin. Kun jaksat paahtaa kasvikset rauhassa ja valmistaa soossit rakkaudella on käsissäsi jotain ihan super herkullista. Yhdestä patongista tulee kahdelle hyvänkokoiset palat, mutta jos teitä on enemmän niin lisää hieman kasvisten määrää ja osta pari patonkia. Hernepestoa ja fetakreemiä riittää hyvin kahteen patonkiin eli neljälle. Jos taas haluat tehdä pienempiä suupaloja osana brunssipöytää, niin riittää useammalle syöjälle.
n. 2-4:lle
1-2 Hapanjuuripatonki tai tavallinen patonki (ostin @levainhelsinki)
Pikkelöity punasipuli
- 2 punasipulia
- 1 dl sokeria
- 1 dl omenaviinietikkaa
- 1 rkl sitruunamehua
Paahdetut kasvikset
- 1 munakoiso
- 1-2 paprikaa
- 1 valkosipulinkynsi
- Oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa
- Suolaa, pippuria
Hernepesto
- 1 dl pakasteherneitä
- 1 rukku basilikaa
- 1 ruukku persiljaa
- 1 rkl balsamivoviinietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- Oliiviöljyä
- Suolaa, pippuria
Fetakreemi
- 1 pkt fetaa
- 1 prk creme fraichea
- 1 rkl kokojyväsinappia
- Puolikkaan limen mehu
- Hunajaa, suolaa, pippuria
Pikkelöity punasipuli on hyvä tehdä päivää ennen jääkaappiin, mutta jos et ehdi niin saman päivän aamusta toimii myös. Kuori ja pilko punasipuli. Kiehauta kattilassa sokeri ja etikka. Lisää punasipulit ja keitä 2-3 minuuttia. Nostele haarukalla punasipulit lasipurkkiin ja anna etikan vielä kiehua noin 5 minuuttia. Kaada etikkaseos sipuleiden päälle, purista sitruunanmehua ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.
Pilko ensin munakoiso siivuiksi ja itketä. Tuputtele neste ja ylimääräinen suola pois talouspaperilla. Pilko paprika ja valkosipulinkynsi. Lisää leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja pirskottele reilusti oliiviöljyä päälle. Mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla. Paahda uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia/kunnes paahtuneet kunnolla. Voit kääntää munakoisoja välissä pihdeillä.
Valmista sillä välin hernepesto ja fetakreemi. Lisää minileikkuriin tai kulhoon hernepeston ainekset ja surruttele sileäksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisäile tarpeen mukaan. Pese kulho hyvin ja muserra feta pohjalle, lisää aluksi puolet creme fraichesta ja loput mausteet. Surruttele ja seuraa koostumusta, saa jäädä tahnamaiseksi. Jos liian tukuisaa, lisää loput creme fraichesta. Tarkista maut ja jätä odottamaan.
Kun kasvikset ovat paahtuneet ja hieman jäähtyneet, voit aloittaa leipien kasauksen. Halkaise patonki sopiviksi paloiksi ja paahda hetki pannulla tai leivänpaahtimessa. Levitä fetakreemi pohjalle, sitten paahdetut veget, pikkelöity punasipuli, tomaatti, salaatti ja levitä yläkanteen hernepesto. Laita kansi päälle ja kiedo leivinpaperiin ja sido narulla jos otat mukaan piknikille. Brunssipöytään voit asetelle patongin kauniille puulaudalle.
x Ida
brunssikasvisruokapaahdetutkasviksetparaspatonkipatonkipiknikreseptivegepatonki
mitä ajattelet?