YLÖS
Kasvis Reseptit

Vege grillimenu

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä K-supermarketin kanssa. 

Onko kesässä mitään parempaa, kuin grillaus? Ei just nyt tule ainakaan mieleen. Rakastan, miten helposti grillatessa saa aikaiseksi herkullisen aterian. Kasvikset pukevat ylleen ihanan savuisen maun, kalasta kypsyy rapeaa ja mehevää. Se, mikä grillauksesta tekee vielä entistä parempaa on, että voit heittää grilliin iiihan mitä vain. Kalaa, lihaa, kasviksia, hedelmiä, leipää tai jälkiruokia. Kun siinä arjen kiireessä tai viikonlopun huumassa et millään keksi, että mitä tänään grillattaisiin, suosittelen suuntaamaan K-supermarketin ruokareviiri sivuille etsimään inspiraatiota ja herkullisia reseptejä. Todella ihana idea, puhumattakaan helppoudesta! Löydät sivuilta tämän kesän ruokatrendit ja hauskat reseptit aina suolaisista makeisiin.

Oma ruokavalioni koostuu kasviksista noin 90 prosenttia, joten oli luonnollista lähteä loihtimaan vege grillimenu. ”Proteiiniksi” valitsin halloumi-parsa vartaat , koska no onko parsa ja halloumi ollut koskaan huono idea? Vartaat viimeistellään pirtsakalla appelsiinimarmeladikastikkeella, sekä freesillä mintulla. Something about me: Peruna on mun suosikki juures kaikista juureksista, piste. Peruna ihan miten vain kokattuna on vaan niin sairaaaaan hyvää. En ollut aiemmin grillannut perunoita ja voi vitsit, miten upea idea! Grillattu perunasalaatti valmistuu niin kätevästi grillissä, ettei meinaa silmiään uskoa. Perunoihin pistellään reikiä, öljytään ja heitetään grilliin kypsymään. Lopuksi ne pyöritellään yrttiöljyssä, nam. Menun viimeistelee mun uudet suosikki grillattavat, eli grillatut pikkusalaatit. Salaatti saa ihan uuden merkityksen, kun on pötkötellyt grillissä hetken. Yhtäkkiä salaatti tuntuukin lämpimältä comfy foodilta. Grillattujen salaattien päälle raastetaan vielä parmesania ja pirskotellaan balsamicoa. Aika hyvä menu, eikö? Eikun grilli kuumaksi ja kokeilemaan uusia reseptejä avoimin mielin.

HALLOUMI-PARSA VARTAAT

Kastike:

  • n. 1/2dl Pirkka appelsiinimarmeladia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sitruunan- tai limetinmehua
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 1 tl Pirkka Dijon sinappi

Lisäksi:

  • 4 puista grillivarrastikkua
  • 2-3 rkl vahvaa minttua hienonnettuna

Resepti:

  1. Pätki pois parsojen tyven kovat päät ja leikkaa parsanvarret kahteen osaan. Pane parsat kattilaan ja keitä 1 ½ minuuttia kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta parsat siivilässä ja upota samantien jääkylmään veteen.
  2. Valuta halloumi ja leikkaa se noin 3 cm:n paksuisiksi suorakaiteen muotoisiksi tangoiksi.
  3. Pujota parsaa ja halloumia varrastikkuihin niin, että yhteen tikkuun tulee 3 halloumipalaa ja 6-7 parsapalaa.
  4. Yhdistä pannulle kaikki kastikkeen ainekset. Keitä parin minuutin ajan ja nosta sivuun. Notkista tarvittaessa tilkalla vettä.
  5. Paista parsa-halloumivartaita kuumalla grilliparillalla molemmin puolin noin 2 minuuttia tai kunnes juusto on kuumaa ja kauniin ruskeaa.
  6. Valuta kastiketta parsa-halloumivartaille ja viimeistele hienonnetulla mintulla.

GRILLATTU PERUNASALAATTI

Resepti:

  1. Pese ja harjaa perunat puhtaiksi. Kuivaa perunat, pistele ne haarukalla ja pyöräytä kulhossa öljyssä.
  2. Grillaa perunat parilalevyn päällä välillä käännellen tai 225 asteessa uunipellillä folion päällä uunin ylätasolla noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsät ja pinta saanut väriä.
  3. Valmista sillä välin yrttikastike perunoille. Viipaloi nippusipulit ja hienonna lehtipersija. Siirrä kulhoon ja sekoita joukkoon öljy, etikka ja mausteet.
  4. Jäähdytä perunoita hetki. Voit halutessasi murskata niitä hieman survimella. Sekoita yrttikastike vielä kuumien perunoiden joukkoon. Anna vetäytyä muutama minuutti ja tarjoa perunat grilliruokien lisäkkeenä. Voit tarjota salaatin myös kylmänä.

GRILLATUT PIKKUSALAATIT:

Resepti:

  1. Leikkaa salaatit pitkittäin neljään osaan siten, että osat pysyvät kasassa kannan avulla.
  2. Grillaa salaattilohkoihin kaunis pintaväri nopeasti parilalla tai pannulla rasvassa.
  3. Nosta salaatit tarjoiluvadille. Valuta salaattien päälle balsamietikkakastiketta ja öljyä. Ripottele pinnalle parmesaania ja mausta ripauksella mustapippuria.

Maukasta grillikesää jengi!

x Ida 

 

 

«

»

mitä ajattelet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *