YLÖS
Avotuli Kala Leivonta Reseptit

Siika-flatbreads

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Happy Joen kanssa. 

Kevätaurinko lämmittää poskia pyöräillessäni kotiin töistä. Kamat kasaan ja pitkä viikonloppu saa alkaa. Suuntaamme ihan kevätpörriäisinä pääsiäiseksi Turun saaristoon. Landekausi korkataan vihdoin virallisesti ja voi vitsit se tuntuukin hyvältä. Oon nimittäin mökki mimmi all the way.  Meidän mini autoon mahdutettiin pari kassia vaatteita, muutamat kirjat, iso kassillinen astioita, jalusta + kamera, kolme ruokakassia, laatikollinen Happy Joe siidereitä ja yksi kultainen noutaja. Auto motarille ja nokka kohti saaristoa. Here we come!

Avotulella kokkailu on landella ihan lemppari tapa valmistaa ruokaa. Liekit antaa kalalle ja kasviksille aivan mielettömän maun. Mökki safkaan kuuluukin savun maku jos multa kysytään. Tästä on muodostunut meillä jo vakkari ruoka: pannusiikoja avotulella. Suolataan kalat hyvin ja täytetään sitruunalohkoilla, sekä yrteillä. Yleensä nautimme siiat grillattujen kasvisten ja perunoiden kera, mutta tällä kertaa halusin tehdä siika-flatbreadeja keväisillä lisukkeilla. Kuvittelin itseni istumassa meren rannassa auringon laskiessa juomassa kylmää Happy joe siideriä. Makupariksi kuplivalle siiderille sopii mainiosti helppo saaristolaisruoka. Flatbreadit on super kätevä tehdä mökkioloissa – vettä, jauhoja, suolaa. Ei kohotusta, ei vaivausta. Lettuset kypsyy näppärästi muurikalla tai perus paistinpannulla. (Pro tip! parasta on se, kun leipiä jää seuraavalle päivälle, paistat ne voin kera pannulla ja nautit ihan sellaisenaan) Keväiset siika-flatbreadit kätkivät sisälleen siikaa, grillattua parsaa, retiisiä, tilli-creme fraichea, marinoitua fenkolia ja baby lehtikaalia. Vaihtoehtoisesti tähän sopisi mainiosti myös lohi, halloumi tai tofu.

Happy Joella on uusi laadukas Apple parade-siideri sarja, mihin kuuluvat kaksi raikasta juomaa. Red Love – Rose omenasiideri on valmistettu red love nimisestä omenalajikkeesta. Omena on ulkoa, sekä sisältä kauniin punainen ja  kätkee sisälleen sydämen muotoisen kuvion. Mehupitoisuus siiderissä on 35% ja se on kuiva. Red love oli mun oma lemppari, tiedän nyt mitä tulen juomaan kuumina kesäpäivinä. Toinen uutuus Wild organic – kuiva omenasiideri on valmistettu 100% luomu omenista. Omenat kasvavat omenatarhoissa, missä eläimet saavat vaeltaa vapaasti. Tässä mehupitoisuus on jopa 50%. Molemmat siiderit ovat vegaaneille sopivia. Kuivan omenasiiderin rakastajat, tässä teille hurmaava kesäjuoma. Täydellinen nautittava kauniisiin kesäiltoihin ystävien kanssa.

SIIKA-FLATBREADS

Pannusiiat ja parsat

Huom! Jos sinulla ei ole mahdollisuutta kokkailla avotulella tai grillissä. Voit valmistaa siika-flatbreadit vallan mainiosti myös koti-oloissa. Kalat valmistuu pannulla tai uunissa yhtä hyvin.

Taputtele siiat kuivaksi talouspaperilla. Suolaa kalat sisältä ja ulkoa reilulla suolalla. Siivuta sitruuna ja asettele lohkoja sisään. Nypi rosmariinin oksia kalojen sisään antamaan makua. Aseta siiat halsteriin ja kypsennä avotulella. Napsauta parsojen puinen osa pois. Pirskottele öljyä päälle, mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa tai paista pannulla.

Flatbread: 

  • 250 g vehnäjauhoja
  • 250 g turkkilaista jogurttia
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa

Resepti: 

  1. Kumoa jogurtti isompaan kulhoon.
  2. Sekoita leivinjauhe ja ruokasooda jauhon sekaan.
  3. Sekoita jauhoseos jogurtin kanssa. Vaivaa kunnes kimmoisa pallo.
  4. Jaa sen jälkeen taikina 8 pieneksi palloksi ja kauli pyöreiksi letuiksi.
  5. Paista pannulla kunnes kypsiä.

Täytteet ja tursukkeet: 

  • 1 prk creme fraichea
  • 1 sitruuna
  • 1 ruukku tilliä
  • 1 nippu retiisejä
  • 1 fenkoli
  • 1 rasia baby lehtikaaleja
  • 1 puntti parsaa
  • öljyä, pippuria, suolaa, etikkaa ja hunajaa

Resepti:

  1. Tee tilli-creme fraiche kastike. Pilko puolet tillistä ja sekoita creme fraichen sekaan. Mausta sitruunamehulla, (1 tl) hunajalla, suolalla, pippurilla. Sekoita. Laita jääkaappiin odottamaan.
  2. Leikkaa fenkolista ohuita siivuja. Laita rasiaan ja mausta etikalla, öljyllä, pippurilla. Hölskytä ja laita jääkaappiin odottamaan.
  3. Pilko retiisit neljään osaan.
  4. Kun kaikki elementit ovat valmiit, voit kasata flatbreadit. Levitä pohjalle tillikastiketta ja asettele parsat pohjimmaiseksi. Irroita kaloista sopivia paloja, tarkista ettei niissä ole ruotoja. Asettele kalat, retiisit, baby lehtikaalit, fenkolit päälle. Viimeistele sormisuolalla ja tillillä. Taita siika-flatbreadi rullalle ja nauti.

Huom! Suomen alkoholilainsäädännön vuoksi alkoholia koskevia kommentteja en voi julkaista.

Aurinkoa kevääseen!

x Ida

 

«

»

mitä ajattelet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram