YLÖS
Kasvis Reseptit

The halloumi-burgeri

Vihdoin ennätän kirjoittelemaan tänne blogin puolelle ja jakamaan teille mun kaikkien aikojen lemppari burgeri reseptin. Ajoitushan on aika täydellinen, koska ensi viikolla alkaa helteet ja grillit kuumenee pihoilla sekä puistoissa. Pidemmittä puheitta ystävät hyvät, saanen esitellä teille tämän kesän ja kaikkien tulevien kesien THE halloumi burgerin. Se on niin hitsin hyvää että himoitsen sitä aina uudestaan ja uudestaan. Se on burgeri, mistä jään kylläiseksi mutten koskaan ähkyksi ja kaiken kukkuraksi se valmistuu käden käänteessä. The halloumi burgeri kätkee sisälleen yrttimarinoitua ja grillattua kesäkurpitsaa, sekä paprikaa. Kastikkeena toimii chilimajoneesi ja freeseyttä tuo rapsakka salaatti, kevätsipuli ja tomaatti. Leipänä toimii tällä kertaa Lidlin paistopisteen huippu hyvä rouheinen sämpylä. Jos haluaa hifistellä, niin sämpylän voi toki leipoa itsekin, mutta jos haluat suoriutua kokkailuista ripeästi on paistopiste erinomainen vaihtoehto. Kasvikset kypsyvät grillissä super nopeasti, mutta onnistuvat yhtä hyvin myös uunissa pikkasen pidemmällä paistoajalla. Kesä ja burgerit, here we come!

HALLOUMI BURGERI

2-3 burgeria

Tarvitset:

  • 1 pkt Halloumia (Lidl pyöreitä burger halloumeja)
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 paprikaa
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1 ruukku minttua 
  • 1 tomaatti 
  • 1 ruukku tammenlehtisalaattia
  • 1 sitruuna
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 1 chili
  • chilimajoneesia (itse tehtynä: majoneesia + shirazaa tai valmis majoneesi)
  • rustiikkinen maailaissämpylöitä (Lidl paistopiste)
  • oliiviöljyä
  • suolaa, pippuria, hunajaa

Resepti:

  1. Nypi blenderiin lehtipersilja ja minttu. Pilko puolikas chili ja heitä sekaan. Lorauta sekaan 1 rkl hunajaa, 0,5 dl oliiviöljyä, puolikkaan sitruunan mehu ja kuori. Mausta suolalla ja pippurilla. Surruttele kastikkeeksi.
  2. Leikkaa paprikat puoliksi tai neljään osaan ja kesäkurpitsasta ohuita siivuja.
  3. Levitä kasvikset pellille, rouhi suolaa ja pippuria päälle. Sivele/marinoi yrttikastikeella ja heitä veget grilliin. Sivele vielä ekstra kastiketta pintaan grillatessa. Grillaa myös halloumit.
  4. Siivuta tomaatti ja kevätsipulin vaalea osa. Huuhtele salaatti. Leikkaa sämpylät kahtia ja kuumenna nopeasti grillissä.
  5. Kasaa burgerit. Tursuta pohjalle chilimajoneesia ja asettele kaikki täytteet sisään. Pirskottele yrttikastiketta vielä päälle ja nauti. Hot tip! Tulisen ystäville: pirskotelkaa  piripiri kastiketta tai shrirazaa väliin.

Aurinkoa ja burgereita viikkoon,

x Ida 

«

»

mitä ajattelet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram