YLÖS
Leivonta Reseptit

Mämmi – marenkipesät

Marenki pyörii monitoimikoneessa, uuni on päällä. Jes. Alan valmistamaan täytettä. Mämmiä, kermaa ja vaniljarahkaa. Maistan. NAM, miten ihanaa, syön puolet suoraan kulhosta. Marengit uuniin ja tiskit koneeseen. Odotellessa avaan viinipullon ja istahdan alas. Onko leipominen näin helppoa? Jos helppo ja ihana pääsiäis jälkiruoka on sun juttu, suosittelen jatkamaan lukemista.

Olen nyt kevään aikana maistanut niin ihania mämmijäätelöitä  ja olisin kovasti halunnut valmistaa oman versioni, mutta ajan puutteessa päädyin tällaiseen versioon. Mietinkin leipoessa, että miten sitä ei nuorempana keksinyt yhdistää mämmiä jäätelöön, kermaan tai rahkaan vaan hampaat irvessä yritin tykätä mämmistä ja tavallaan tykkäsinkim. Paras tapa saada mämmiä alas oli laittaa joukkoon 80 prosenttia kermaa ja sokeria niin paljon, että hampaat rahisee. Noh, ne ajat ovat onneksi ohi ja mämmirahka on tullut pysyvästi elämääni. Ihanan kuohkeaa, kepeää ja freesiä.

MÄMMI-MARENKIPESÄT

12 kpl marenkipesää

Marenki:

  • 5 valkuaista
  • 3 dl sokeria
  • 1 tl maissitärkkelystä
  • 1 tl etikkaa
  • 1 sitruunan kuori

Resepti:

  1. Laita uuni kuumenemaan 110 asteeseen. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Tarkista vielä, ettei keltuaista ole livahtanut valkuaisen sekaan.
  2. Yhdistä sokeri ja maizena toisiinsa. Vatkaa ensin valkuaiset vaahdoksi ja lisää vasta sitten sokeri-maizena sekoitusta ruokalusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes kiiltävää ja jämäkkää. Älä kuitenkaan vatkaa liian kovaksi. Marenki on valmista kun nostat vispaimet/vispaimen pois ja siihen jää kauniit huiput.
  3. Raasta sitruuna. Sekoita kevyesti joukkoon nuolijalla.
  4. Piirrä leivinpaperille pieniä ympyröitä lasin avulla. Siirrä marenki pursotin pussiin ja pursota piirrettyihin ympyröihin marenkia. Pursota reunoille vielä yksi kerros marenkia, saadaksesi pesän aikaiseksi.
  5. Paista uunissa n. 1 tunti. Tarkkaile, ettei marenki tummu liikaa. Voit alentaa lämpöä jos se tuntuu liian tummalta. Käännä uunin lämmöt pois ja anna marengin olla uunissa jälkilämmöllä vielä tunnin ajan.
  6. Kun marengit kypsiä täytä ne mämmi-rahka vaahdolla. Koristele suklaamunilla, pensasmustikoilla ja pähkinöillä. Nauti!

Täyte: 

  • 2 prk vaniljarahkaa
  • 2 prk kuohukermaa
  • 400 g mämmiä
  • 1 rkl tomusokeria

Resepti:

  1. Vatkaa kerma.
  2. Sekoita joukkoon rahka ja mämmi.
  3. Makeuta tomusokerilla.

(Jos olette viettämässä pääsiäistä pienemmällä porukalla, voit puolittaa reseptin)

Rentouttavaa pääsiäistä <3

x Ida

«

»

mitä ajattelet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram