YLÖS
Juustoiset gnocchit
Kasvis Reseptit

Juustoiset gnocchit

Nämä mieltä lämmittävät juustoiset gnocchit valmistuvat käden käänteessä ja ovatkin siitä syystä yksi meidän go-to ruoista, kun ei ole niin paljon aikaa kokkailla. Ja siis vaikka olisikin, suosittelen ehdottomasti hyppäämään gnocchien upeaan maailmaan. Tämä resepti sopii hyvin niin lounaaksi kuin illalliseksikin. Paistan usein gnocchit pannulla, koska rakastan kun perunapalleroiden pinta rapeutuu ja imevät kaikki ihanat maut pannulta. Varioin usein gnocchien täytteitä jääkaapin sisällön mukaan, mutta tällä kertaa halusin tehdä vain juuston kera. Lisäsin hieman sitruunaa raikastamaan makuja ja viimeistelin annoksen jalapenoilla. Kun pilkot jalapenot ihan ohuiksi siivuiksi, niin ne eivät ole liian tulisia vaan pikemminkin korostavat annoksen makua täydellisesti. Hot tip! Kun pilkot jalapenoa, älä hiero silmiä hetkeen! Juustoina käytin tällä kertaa grana padanoa ja vintage cheddaria. Käytä ihmeessä mieleisiä juustoja, mutta suosittelen valitsemaan ainakin toisen vahvemman makuisen, jotta juuston maku pääsee hyvin esille.

R E S E P T I 

Tarvitset:

  • 1pss gnoccheja
  • 100g grana padanoa
  • 100g vintage cheddar juustoa
  • 25g voita
  • 1 jalapeno
  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 prk creme fraiche
  • Tuoretta timjamia
  • Oliiviöljyä, suolaa, pippuria, hunajaa

Tee näin:

Pilko salottisipuli ja valkosipuli ja kuullota voissa pannulla, mausta suolalla ja ota sipulit hetkeksi sivuun. (jätin itse sipulit pannulle ja ne ruskistuivat aika paljon, sen takia kannattaa ottaa ne sivuun gnocchien ruskistamisen ajaksi) Raasta sitten molemmat juustot. Lisää paistinpannulle reilu loraus oliiviöljyä ja sitten gnocchit. Paista gnoccheja sen aikaa, että saat pinnan ihanan rapeaksi. Mausta gnocchit suolalla ja pippurilla. Lisää sipulit takaisin pannulle. Purista sitten sekaan puolikkaan sitruunan mehu, loraus hunajaa ja noin kourallinen pilkottua timjamia. Lisää creme fraiche sekä molemmat juustot. Pyöräytä kaikki ripeästi lastalla sekaisin ja maista. Lisää mausteita makusi mukaan. Annostele lautasille ja nauti pilkottujen jalapeno siivujen kanssa.

x Ida

«

»

mitä ajattelet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *