YLÖS
Kasvis Reseptit

Grillipasta

Tiedätkö sen fiiliksen, kun grilliruoka alkaa pikkuriikkisen kyllästyttämään? Ja tarkoitan nyt oikeasti pikkuriikkisen, koska r-a-k-a-s-t-a-n yli kaiken grillausta. Kaikki vaan maistuu paremmalta köllöteltyään hetken grillin syleilyssä. Pari päivää sitten grillatessani kesämökillä aloin unelmoimaan pastasta. Sellaisesta ihanan freesistä, mutta kuitenkin täyteläisestä. Pastan syönnistä onkin kulunut aikaa, koska: kesä ja grillaus. Pohdin pienen hetkosen, miten voisin jotenkin yhdistää nämä kaksi. Ja niin noh, miksi ei? Voinkin näin vaatimattomasti julistaa, että tässä voisi olla kesän uusi hittiruoka – grillipasta! Kuvittele kesäkurpitsa, kirsikkatomaatit ja kevätsipuli ihanan hiillostuneena grillissä. Raikkautta tuomassa kirpsakka sitruunainen kastike sekä yrtit. Pehmeyden takaa pecorino ja voi nokareet. Ah, miten hyvää! Täydellistä kesäruokaa 15 minuutissa. Kuvailisin grillipastan valmistusprosessia kolmessa helpossa vaiheessa. Ensimmäinen vaihe on laittaa isoon kippoon öljy, sitruunanmehu, raastettu juusto, pippuri, suola, silputtu basilika ja valkosipuli. Toinen vaihe on grillata kasvikset. Kolmas keittää pasta ja mixata kaikki sekaisin kulhossa ja suoraan lautasille. Viimeistele basilikalla ja kevätsipulilla. Vinkki! Voit hyödyntää jääkaapista mitä tahansa kasviksia ja heittää grilliin. Ajattelin ensi kerralla itse kokeilla munakoisoa ja retiisiä. Ja jos edellisen päivän grillailuista jää leftovereja, hyödynnä ne herkullisesti ja heitä pastan sekaan. Pidemmittä puheitta, alta grillipastan reseptiin.

grillipasta

grillipasta

GRILLIPASTA

n. 2-3 lle

  • 1 kesäkurpitsa
  • 2-3 kevätsipulia ja vartta
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • 1 sitruuna
  • 150g pecorinoa
  • 250g Rummo linguine pastaa
  • 1-2 dl oliiviöljyä
  • 50 g voita

maustamiseen:

  • suolaa
  • mustapippuria

koristeluun:

  • basilikaa
  • kevätsipulia
  1. Ota esiin iso kulho purista sinne sitruunanmehu. Raasta pecorino ja heitä kulhoon. Mittaa sekaan 1 dl öljyä. Pilko sekaan valkosipuli ja basilika. Rouhi merisuolaa ja mustapippuria sekaan. Jätä hetkeksi odottamaan.
  2. Laita pastavesi kiehumaan, suolaa vesi hyvin.
  3. Pilko kesäkurpitsasta isoja kiekkoja. Pilko kevätsipuli ja säästä vihreä osa myöhemmäksi. Halkaise sipulin vaalea osa puoliksi tai neljään osaan. Heitä grilliastiaan kirsikkatomaatit ja kevätsipulit. Pirskottele kaikkien päälle öljyä ja suolaa. Heitä grilliin. Grillaa kasviksia välillä käännellen, kunnes kypsiä ja saaneet kauniin hiilloksen värin.
  4. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan. Kun pasta on kypsää valuta vesi ja ota 1 dl keitinvettä talteen. Kuutioi voi ja sekoita pastan joukkoon.
  5. Ota kasvikset pois grillistä. Leikkaa kesäkurpitsasta ohuita siivuja ja heitä kulhoon missä muut ainekset jo valmiina. Lisää sekaan tomaatit sekä sipulit. Nostele viimeisenä pasta kulhoon ja heitä sekaan vielä keitinvesi. Pyörittele ripeästi kaikki sekaisin ja annostele lautasille. Viimeistele grillipasta kevätsipulilla ja basilikan lehdillä.

Aurinkoisia hellepäiviä! 

x Ida

«

»

4 KOMMENTTIA
  • Nanna
    2 kuukautta sitten

    Mikä ihana idea!

    • Ida Grünn
      2 kuukautta sitten
      JULKAISIJA

      Kiitos <3 Se oli kyllä aika herkkua! Aurinkoista kesää 🙂

  • Vera
    2 kuukautta sitten

    Nam!! Testiin <3

Vastaa käyttäjälle Ida Grünn Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram