Tiedätkö sen fiiliksen, kun grilliruoka alkaa pikkuriikkisen kyllästyttämään? Ja tarkoitan nyt oikeasti pikkuriikkisen, koska rakastan yli kaiken grillausta. Kaikki vaan maistuu paremmalta köllöteltyään hetken grillin syleilyssä. Pari päivää sitten grillatessani kesämökillä aloin unelmoimaan pastasta. Sellaisesta ihanan freesistä, mutta kuitenkin täyteläisestä. Pastan syönnistä onkin kulunut aikaa, koska: kesä ja grillaus. Pohdin pienen hetken, miten voisin jotenkin yhdistää nämä kaksi. Ja miksipä ei? Voinkin näin vaatimattomasti julistaa, että tässä voisi olla kesän uusi hittiruoka: grillipasta! Kuvittele kesäkurpitsa, kirsikkatomaatit ja kevätsipuli ihanan hiillostuneena grillissä. Raikkautta tuomassa kirpsakka sitruunainen kastike sekä yrtit. Pehmeyden takaa pecorino ja voi. Täydellistä kesäruokaa 15 minuutissa. Kuvailisin grillipastan valmistusprosessia kolmessa helpossa vaiheessa. Ensimmäinen vaihe on lorauttaa isoon kulhoon öljy, sitruunanmehu, raastettu juusto, pippuri, suola, silputtu basilika ja valkosipuli. Toinen vaihe on grillata kasvikset. Kolmas keittää pasta ja miksata kaikki sekaisin kulhossa ja suoraan lautasille. Viimeistele basilikalla ja kevätsipulilla. Vinkki! Voit hyödyntää jääkaapista mitä tahansa kasviksia ja heittää grilliin. Ajattelin ensi kerralla itse kokeilla munakoisoa ja retiisiä. Ja jos edellisen päivän grillailuista jää leftovereja, voit hyödyntää ne tässä mainiosti.
GRILLIPASTA
n. 2-3 lle
- 1 kesäkurpitsa
- 2-3 kevätsipulia ja vartta
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- 1 iso valkosipulinkynsi
- 1 sitruuna
- 150g pecorinoa
- 250g Rummo linguine pastaa
- 1-2 dl oliiviöljyä
- 50 g voita
maustamiseen:
- suolaa
- mustapippuria
koristeluun:
- basilikaa
- kevätsipulia
- Ota esiin iso kulho purista sinne sitruunanmehu. Raasta pecorino ja heitä kulhoon. Mittaa sekaan 1 dl öljyä. Pilko sekaan valkosipuli ja basilika. Rouhi merisuolaa ja mustapippuria sekaan. Jätä hetkeksi odottamaan.
- Laita pastavesi kiehumaan, suolaa vesi hyvin.
- Pilko kesäkurpitsasta isoja kiekkoja. Pilko kevätsipuli ja säästä vihreä osa myöhemmäksi. Halkaise sipulin vaalea osa puoliksi tai neljään osaan. Heitä grilliastiaan kirsikkatomaatit ja kevätsipulit. Pirskottele kaikkien päälle öljyä ja suolaa. Heitä grilliin. Grillaa kasviksia välillä käännellen, kunnes kypsiä ja saaneet kauniin hiilloksen värin.
- Keitä pasta paketin ohjeen mukaan. Kun pasta on kypsää valuta vesi ja ota 1 dl keitinvettä talteen. Kuutioi voi ja sekoita pastan joukkoon.
- Ota kasvikset pois grillistä. Leikkaa kesäkurpitsasta ohuita siivuja ja heitä kulhoon missä muut ainekset jo valmiina. Lisää sekaan tomaatit sekä sipulit. Nostele viimeisenä pasta kulhoon ja heitä sekaan vielä keitinvesi. Pyörittele ripeästi kaikki sekaisin ja annostele lautasille. Viimeistele grillipasta kevätsipulilla ja basilikan lehdillä.
Aurinkoisia hellepäiviä!
x Ida
grillausgrillikesägrillipastakasviksetkasvispastakasvisruokakesäinengrillipastapastapastaruokaresepti
4 KOMMENTTIA
Nanna
5 vuotta sitten
Mikä ihana idea!
Ida Grünn
5 vuotta sitten
JULKAISIJAKiitos <3 Se oli kyllä aika herkkua! Aurinkoista kesää 🙂
Vera
5 vuotta sitten
Nam!! Testiin <3
Ida Grünn
5 vuotta sitten
JULKAISIJAIhanaa, kerro tykkäsitkö <3