YLÖS
Aamupala Leivonta Reseptit

Kaurainen raparperipaistos

Resepti tehty K-citymarket Järvenpäälle.

Raparperi on nyt sesongissa ja vitsit, miten rakastankaan raparperia. Rakkain muistoni raparperista on meidän mummin maailman parhain raparperikiisseli. Sitä juotiin aina kesäisin mökillä. Seurana oli mummin tekemää hapanjuurileipää suoraan leivinuunista. Ah, voitte vaan kuvitella miten hyvää. Tällä kertaa ajattelin kuitenkin jakaa tämän ihanan ja etenkin ihanan helpon kauraisen raparperipaistoksen teidän kanssa. Valmistuu super nopeasti ja on niin hyvää, että sen voi lusikoida suoraan pelliltä tai sitten vaikka aamiaispöydässä turkkilaisen jugurtin kanssa TAI tietenkin vaniljajäätelön kanssa iltaherkkuna. Kaikki tyylillään. Kirpeää raparperia, kanelia, kardemummaa, hunajaa ja kauraa. Lisäksi laitoin tällä kertaa sekaan pähkinöitä rapeutta tuomaan. Reseptin voi helposti varioida vegaaniseksi vaihtamalla voin margariiniin ja hunajan ruokosokeriin. Gluteenittomat kaurahiutaleet toimii tässä myös vallanmainiosti. Ihania raparperihetkiä.

KAURAINEN RAPARPERIPAISTOS

  • 400g raparperia
  • 1 dl hunajaa
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 150g voita
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 rkl kanelia
  • 0,5dl ruokosokeria
  • kourallinen pistaasipähkinöitä
  • kourallinen mantelilastuja
  • ripaus suolaa
  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa vuoka leivinpaperilla.
  2. Mittaa kaurahiutaleet, hunaja, kaneli, kardemumma ja voi kattilaan. Anna porista hetki (noin 10 minuuttia), kunnes voi sulaa ja seos maustunut.
  3. Leikkaa raparperi paloiksi ja asettele vuokaan tasaisesti. Ripottele ruokosokeria päälle.
  4. Lisää kauraseokseen pähkinät ja ripaus suolaa, sekoita.
  5. Kaada raparperien päälle ja paista uunissa n. 30 minuuttia. Nauti turkkilaisen jugurtin ja hunajan kanssa.

 

Aurinkoa kesään,

x Ida

«

»

mitä ajattelet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram