YLÖS
Kasvis Reseptit

Vesimelonikranssi uunifetalla

Tässä tulee ihan täydellinen annos kesän brunssi, lounas, illallis ja juhlapöytiin! Uunissa paahdettu pehmeä feta yhdessä makean suolaisen vesimelonisalaatin kanssa, nam! Tämä annos valmistuu alle puolessa tunnissa ja on näyttävä tarjottava ruokapöydässä. Me syötiin vesimelonikranssi uunifetalla lounaaksi rapean leivän kanssa, mutta se sopii mainiosti myös lisukkeeksi esimerkiksi kalan, grillattujen kasvisten, kanan tai falafelien kanssa. Ihmettelin jokaisella haarukallisella miten en ole ennen keksinyt tehdä tätä, niin herkkua!

RESEPTI:

Tarvitset:

  • 1 vesimeloni
  • 1 pkt fetaa
  • 1 ruukku minttua
  • 1 puntti kevätsipulia
  • 1 prk oliiveja
  • 1 rasia rucolaa

maustamiseen: oliiviöljyä, paksua balsamicoa, suolaa, pippuria

Ota esille paiston kestävä astia/vuoka ja lorota kunnolla oliiviöljyä pohjalle. Aseta feta astian keskelle ja paahda uunissa 225 asteessa noin 15-20 minuuttia. Valmista sillä välin vesimelonisalaatti.

Pilko kaikki ainekset isoon kulhoon. Lorauta joukkoon oliiviöljyä ja reippaasti balsamicoa. Mausta suolalla sekä pippurilla. Sekoita kevyesti sekaisin.

Ota feta pois uunista ja nosta varovasti ison vadin keskelle. Kaada oliiviöljy uunivuoasta fetan päälle. Nostele sitten vesimelonisalaattia reunoille, rouhi vielä mustapippuria päälle ja koristele tuoreilla mintun lehdillä. Nauti paahdetun leivän kanssa tai mieleisen ruoan lisukkeena!

x Ida

«

»

mitä ajattelet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *