YLÖS
Kasvis Reseptit

Sitruunainen parsapasta

Kevät ja parsakausi ovat vihdoin täällä! Jos kaipasit arkiruokarepertuaariisi super helppoa ja keväistä pasta reseptiä, olet oikeassa osoitteessa. Parsaa, salviaa, kapriksia ja sitruunaa, nam! Valmistamiseen menee vain 30 minuuttia ja ruoka onkin jo pöydässä. Alta pääset reseptiin, kivoja kokkailuja!

SITRUUNAINEN PARSAPASTA

2-3 hlö

Tarvitset:

  • 1 nippu parsaa
  • 1 iso sitruuna
  • 1 puntti salviaa
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 prk pieniä kapriksia
  • 250-300g rummo penne pastaa (tai jotain muuta mieleistä pastaa, mutta suosittelen käyttämään karheapintaista laadukasta pastaa, jotta kastike imeytyy pastaan hyvin)
  • 100-120g pecorinoa tai grana padanoa (toimii hyvin myös violifen vegaanisella parmesanilla)
  • 1 prk creme fraichea
  • 50g voita

maustamiseen: öljyä, pippuria, suolaa, hunajaa

Tee näin:

  1. Laita isoon kattilaan vesi kiehumaan.
  2. Pilko sipuli, valkosipuli ja kuullota isolla pannulla runsaassa oliiviöljyssä. Raasta sitten joukkoon 1/2 sitruunan kuori ja lisää sekaan kaprikset sekä voi. Jätä miedolle lämmölle pannulle paistumaan.
  3. Raasta tässä välissä juusto.
  4. Pese parsat ja katkaise parsoista puumainen varsi pois. Parsa napsahtaa oikeasta kohtaa näppärästi poikki. Pilko viistomaisesti pienemmiksi paloiksi. Lisää 3/4 parsoista pannulle ja jätä loput odottamaan vielä. Mausta suolalla, pippurilla ja 1 rkl hunajalla.
  5. Heitä pastat keittymään hyvin suolattuun veteen. Vesi saa olla yhtä suolaista kuin merivesi. Kun pasta on al dente, ota talteen 1dl keitinvettä ja valuta sitten pasta siivilän läpi.
  6. Kippaa pastat pannulle ja lisää sekaan loput parsoista, juusto, puolet creme fraichesta, reilu kourallinen salvian lehtiä, puolikkaan sitruunan mehu ja loraus keitinvettä. Sekoittele ja sekoittele, niin että juusto sulaa ja pasta imee itseensä makua ja kaikki on kunnolla sekaisin. Tarkista kaipaako pasta lisää nestettä ja jos niin lisää keitinvettä sekaan tai loput creme fraichesta. (oman maun mukaan) Tarkista maku, lisää hunajaa jos tuntuu liian kirpeältä.
  7. Rouhi vielä mustapippuria päälle ja tarjoile heti tuoreen salvian sekä sitruunalohkon kera.

 

x Ida

«

»

mitä ajattelet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *