YLÖS
Kasvis Reseptit

Veriappelsiinirisotto

Veriappelsiinien ihana sesonki on vihdoin täällä ja siitä kannattaa ottaa nyt kaikki irti. Tykkään käyttää sitrushedelmiä kokkailuissa melko usein, koska ne tuovat kivaa freeseyttä ruokiin. Usko tai älä, veriappelsiinit antavat ihan mielettömän maun risottoon ja tuovat kaivattua hapokkuutta. Tämä veriappelsiinirisotto on kulhollinen rakkautta. Lämmittävä, silkkinen ja täydellisen hapokas. Nauti jonkun ihanan tyypin ja mieleisen viinin kanssa.

VERIAPPELSIINIRISOTTO

Tarvitset:

  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 l kasvislientä
  • 3 veriappelsiinia
  • 50g voita
  • 1/2 prk creme fraichea
  • 3 dl pecorinoa
  • 4 salottisipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä, valkopippuria, suolaa, timjamia

Tee näin:

Laita 1 litra vettä kiehumaan ja lisää sinne 2 kasviliemikuutiota. Anna poreilla matalalla lämmöllä. Pilko sipuli ja valkosipuli. Pese veriappelsiinit, purista mehu ja raasta kahdesta kuori.

Laita voi isolle syvälle pannulle sulamaan. Lisää sitten sipulit ja kuullota. Lisää sen jälkeen risottoriisi ja loraus oliiviöljyä. Kuullota noin 5 minuuttia.

Lorauta pannulle veriappelsiinien mehu sekä raastettu kuori. Ala sitten lisäämään lämmintä kasvislientä pienissä erissä ja hämmentele. Toista tätä niin kauan, että risotto kypsyy mutta jää al denteksi. Tähän menee arviolta noin 20 minuuttia.

Mausta risotto valkopippurilla ja hyvällä suolalla. Pilko timjamia pienemmäksi ja lisää sekaan. Maista tässä kohtaa, lisää veriappelsiinin mehua tai muita mausteita makusi mukaan.

Raasta pecorino. Sekoita raastettu juusto ja puolikas purkki creme fraichea risoton sekaan ja olet valmis. Voit laittaa creme fraichea enemmän jos tykkäät kermaisemmasta. Tarjoile risotto raastetun pecorinon ja tuoreen timjamin kera.

Ihania kokkailuja,

x Ida

«

»

mitä ajattelet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *