YLÖS
Leivonta Reseptit

Skonssit

Ah, skonssit. En tiedä onko mitään muuta leivonnaista mitä rakastaisin syödä aamuisin, kuin uunituore skonssi hillon ja voin kera. Ne ovat helppo valmistaa ja niin sairaan hyviä. Suosittelen jokaista kokeilemaan skonsseja vaikka hitaana viikonloppu aamuna. Täytteitä voit varioida mieltymysten mukaan loputtomasti. Makeaa tai suolaista tai niiden yhdistelmä. Skonssitaikina on todella simppeli: aineet sekaisin ja taikinaksi, painele taikina levyksi, leikkaa skonssit muotilla ja paista. Alta reseptiin!

Resepti

Tarvitset:

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa
  • 75g voita
  • 2 dl piimää
  • voiteluun: maitoa

Tee näin:

  1. Mittaa kuivat aineet isoon kulhoon ja laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Pilko veitsellä voista pieniä kuutioita ja nypi se kuivien aineiden joukkoon. Seos jää murumaiseksi.
  3. Lisää piimä taikinaan joukkoon ja sekoita ripeästi taikinaksi. Sekoita alkuun nuolijalla tai puisella lusikalla ja lopuksi käsin, jotta saat taikinasta kiinteän. Varo kuitenkin, ettei rasva sula liikaa käsissäsi.
  4. Nosta taikina jauhotetulle tasolle ja painele käsin tai kaulitse noin parin sentin paksuinen levy. Paina taikinasta esimerkiksi juomalasilla tai muotilla pyöreitä kiekkoja. Kerää taikinan rippeet ja painele uudestaan levyksi ja toista sama, kunnes kaikki käytetty.
  5. Nostele skonssit yläpuoli alaspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille ja voitele skonssit maidolla. Varo, ettei maitoa valu skonssien reunoille. Näin varmistat että skonssit nousevat hyvin uunissa, eikä reunat sulkeudu.
  6. Paista skonsseja uunissa noin 10-15 minuuttia (uunin tehosta riippuen). Voit tarkistaa kypsyyden pohjasta. Jos pohja kullanruskea ovat skonssit valmiit. Tarkkaile skonsseja paiston ajan, kannattaa laittaa ensimmäinen kello hälyttämään 8 minuutin jälkeen ja kurkistaa miltä ne näyttävät. Skonssien tulee nousta kivan korkeiksi.
  7. Nauti ihanat skonerit esimerkiksi voin ja hillon kera. Voit myös nauttia skonssit suolaisten täytteiden kera. Ne ovat parhaimmillaan juuri uunista tulleina. Nam!

«

»

mitä ajattelet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *