YLÖS
Leivonta Reseptit

Tuplasuklaakeksit

Keksirakkautta! Tänä talvena mulle heräsi jostain ihan hirmuinen keksihimo ja oli tietenkin ryhdyttävä tuumasta toimeen. Täydelliset cookiet ovat keskeltä pehmeän sitkeitä ja reunoilta ihanan rapeita. Nämä tuplasuklaa cookiet ovat vaarallisen hyviä, suosittelen kutsumaan kaverin kylään herkuttelemaan kanssasi. Alta elämäsi keksi reseptiin.

Tarvitset:

  • 220g voita
  • 200g sokeria
  • 200g fariinisokeria
  • 350g vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl suolaa
  • 175g suklaata
  • 175g valkosuklaata

Tee näin:

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla.
  2. Sekoita keskenään jauhot, ruokasooda, leivinjauhe ja suola.
  3. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää sen jälkeen kananmunat yksitellen vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita.
  4. Pilko suklaat pienemmäksi (jos et käytä suoraan suklaahippuja) ja pyöräytä nuolijalla taikinan sekaan. Nosta taikina sitten puoleksi tunniksi jääkaappiin.
  5. Pyörittele taikinasta palloja ja asettele pellille tasaisin välein. (noin 5 keksiä per pelti) Kun paistat ensimmäistä satsia laita taikina välissä jääkaappiin, jotta se pysyy kylmänä. Taikinasta tulee noin 30 keksiä. Tein itse suht isoja n. 40g per keksi, mutta tee pienempiä jos haluat.
  6. Paista keksejä 8-10 minuuttia, kunnes kullanruskeat reunoilta. Anna jäähtyä hetki ennen nauttimista.

x Ida

«

»

mitä ajattelet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *