YLÖS
Leivonta Reseptit

Suklainen banaanikakku

SUKLAINEN BANAANIKAKKU

Tarvitset:

  • 4 kypsää banaania (380g)
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1,2 dl hienoa sokeria
  • 110g voita
  • 1,3 dl kreikkalaista jogurttia
  • 180g vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 150g tummaa suklaata (suklaanappeja tai rouhittuna)

Tee näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla.
  2. Sulata voi mikrossa / kattilassa. Mittaa isoon kulhoon fariinisokeri, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada sulanut voi päälle ja vatkaa sähkövatkaimella sen aikaa, että tekstuuri alkaa muistuttamaan tahnamaista vaahtoa. Ajallisesti noin 5 minuuttia.
  3. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja vispaa kunnolla sekaisin. Lisää sitten jogurtti ja sekoita.
  4. Murskaa banaanit toisessa kulhossa mössöksi ja sekoita taikinan joukkoon.
  5. Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa (vehnäjauho, ruokasooda, kaneli, suola) ja kääntele nuolijalla taikinan joukkoon. Lisää lopuksi suklaahiput/rouhe ja sekoita. (käytin itse pirkan tummasuklaa hippuja, mutta voit käyttää tavallistakin tummaa suklaata ja rouhia pienemmäksi)
  6. Kaada seos vuokaan ja ripottele osa suklaahipuista kakun päälle. Paista uunissa keskitasolla 1 tunti – 1h15min. Testaa tikulla kypsyys. Voit peittää kakun leivinpaperilla jos pinta tummuu liikaa.
  7. Ota uunista ja anna jäähtyä hetki. Nauti esimerkiksi kreikkalaisen jogurtin ja kookoshiutaleiden kanssa.

PRO TIP! 

Suklainen banaanikakku on parhainta seuraavana päivänä niin, että paistat pari siivua kuumalla pannulla, jotta banaani pääsee karamellisoitumaan ja suklaa sulaa ihanasti! Paista noin 5 minuuttia per puoli, kunnes pinta ruskistunut. Täydellistä!

Tämän suklaisen banaanikakun resepti jää kyllä meidän lemppariksi, vaikka monia eri versioita onkin tullut leivottua vuosien varrella. Täydellisen mehevää ja kuohkeaa samaan aikaan. Jos haluat voit jättää suklaan pois ja tehdä ilman. Laittaisin tilalle lisää kanelia ja kardemummaa. Kivoja leipomisia! 

x Ida

 

 

 

«

»

mitä ajattelet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *