YLÖS
kauraiset omena-karamellileivokset
Leivonta Reseptit

Kauraiset omena-karamellileivokset

Kaupallinen yhteistyö McVitie’s

Marraskuu on jo hyvässä vauhdissa ja illat sen kuin pimenevät. Kynttilöitä palaa enemmän kuin koskaan ja kupissa höyryää lämmin tee. Lasissa punaviiniä, lautasella lohturuokaa. Keittiössä tuoksuu kaneli ja kardemumma. Hämäränä talvi-iltana mieltä ilahduttaa täydellinen suupala, joka valmistuu käden käänteessä. Jos mielenkiintosi heräsi, suosittelen jatkamaan lukemista. Alta löydät nimittäin reseptin ihaniin kauraisiin omena-karamellieleivoksiin ja pääset samalla tutustumaan uusiin herkullisiin McVitie’s kaurakekseihin.

Kun haluat jotain helppoa, nopeaa ja super herkullista makeaa olet oikeassa osoitteessa. Nämä kauraiset omena-karamellileivokset valmistuvat alle puolessa tunnissa ja hurmaavat varmasti jokaisen. Leivoksen päätähtenä on laadukas McVitie’s kaurakeksi. Omenat karamellisoidaan ja maustetaan kanelilla sekä kardemummalla. Makuja tasapainottamassa on kuohkeaksi vatkattu cremé fraiché. Leivos viimeistellään ruskistetussa voissa pyöritetyllä kauramurulla. Ruskistettu voi tuo aivan ihanaa pähkinäistä makua leivokseen. Nami!

Hox! Sesonkien vaihtuessa omenoiden tilalla voi käyttää oikeastaan mitä tahansa sesongissa olevaa hedelmää: päärynöitä, persikoita, luumuja, viikunoita, aprikooseja jne.

Käytin leivoksissa uusia McVitie’s kaurakeksejä nimenomaan niiden korkean laadun ja kaurapitoisuuden takia. Näissä leivoksissa oli tärkeää, että kaura on pääosassa ja siksi valitsinkin nämä keksit. Pro tip: muista pitää McVitie’s kaurakeksejä aina kaapissasi ja kun yllätysvieraat saapuvat kylään tai haluat vaikka yllättää mielitiettysi ovat nämä leivokset täydellinen tarjottava. Keksit toimivat tietenkin sellaisenaan jokaisena vuorokauden aikana ja ovat myös ihan voittamaton välipala. McVitie’s :in kaurakeksejä pääset ostamaan kaikista Keskon kaupoista.

Haluaisin nyt kertoa Mc Vitie’sin historiasta, koska se on mielestäni ihan super mielenkiintoinen. McVitie’s on tehnyt suosikkikeksejään jo vuodesta 1839 lähtien! Perustaja Robert McVitie avasi tuolloin ensimmäisen kaupan Edinburghissa, mikä on edelleen olemassa lähes muuttumattomana. Vuonna 1892, 50 vuoden keksien leipomisen kokemuksella, Sir Alexander Grant McVitie’ s otti uunista maailman ensimmäisen Digestive-keksin. Nimi tulee leivinjauheesta, jonka piti aktivoida ruoansulatusta. Nykyään on tiedossa, että täysjyvävehnäjauhon kuiduilla, joita on Digestive-kekseissämme, on myönteinen vaikutus ruoansulatukseen. Nimi ” Digestive” jäi pysyväksi ja alkuperäinen, salainen resepti on vielä tänä päivänäkin käytössä kuuluisien McVitie ́s Digestive-keksien leivonnassa.

RESEPTI
  • 1 pkt McVitie’s kaurakeksejä
  • 1 prk vispikermaa
  • 1 prk creme fraichea
  • 150g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • omenoita
  • 1 pss hasselpähkinöitä
  • mausteet: kaneli, kardemumma, suola

Tee näin:

  1. Pilko omenat lohkoiksi. Laita iso paistinpannu kuumenemaan. Lisää pannulle 100g voita ja anna poreilla hetki. Lisää fariinisokeri ja omenalohkot. Mausta reilulla kanelilla, kardemummalla ja ripauksella suolaa. Sekoita kevyesti, jotta et riko omenia kun ne pehmentyvät. Anna seoksen karamellisoitua. Kun valmista jätä jäähtymään.
  2. Murskaa kourallinen keksejä esimerkiksi minigrip pussissa. Laita pieneen kattilaan 50g voita ja anna ruskistua. Voi on ruskistunut, kun väri muuttuu kullanruskeaksi ja huoneessa tuoksuu pähkinä. Ota pois liedeltä vikkelästi kun valmista, voi palaa herkästi. Rouhi kourallinen hasselpähkinöitä. Lisää keksimurska ja pähkinät ruskistetun voin sekaan ja sekoita. Mausta ripauksella suolaa.
  3. Vatkaa isossa kulhossa kerma ja creme fraiche vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla.
  4. Kokoa nyt leivokset. Ota kaurakeksi ja lusikoi vatkattua creme fraichea pohjalle. Lisää sitten karamellisoidut omenalohkot ja ripotelle ruskistetussa voissa pyöriteltyjä kauramuruja päälle. And voila, nauti!

Ihania herkkuhetkiä!

x Ida

«

mitä ajattelet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *