YLÖS
Sitruunapasta
Kasvis Reseptit

Sitruunapasta

Oon tällä hetkellä ihan hullaantunut sitruunoihin. Ihana pirteä keltainen väri muistuttaa kevään alusta ja lähenevästä kesästä. Ruoanlaitossa sitruuna on ihan mieletön aines-osa, sillä se tuo ihanaa syvyyttä ja freeseyttä ruokaan kuin ruokaan. Tämä keväinen sitruunapasta on kaikessa yksinkertaisuudessaan ihan mielettömän hyvää. Raaka-aineita on vain muutama ja siinä se herkullisuus piileekin. Jos kaipaat pastan seuraksi jotain lisuketta, niin paistetut jättikatkaravut voisi toimia aika hyvin tai joku vaalea kala. Pasta on tosin itsessään niin herkullista, että en itse jäänyt kaipaamaan mitään sen seuraksi, lasi valkkaria . Sitruunapasta on ihanan hapokasta ja kermaisen täyteläistä. Nam!

Resepti

3-4:lle

  • 250g spaghettia (suosittelen rummoa)
  • 1 sitruuna + kuoriraaste
  • 2 dl ruokakermaa
  • 40g voita
  • 80g pecorinoa
  • 1 tl valkopippuria
  • 1 tl dijon sinappia
  • loraus hunajaa
  • suolaa
  • viimeistele tuoreella timjamilla, sitruunan kuorella ja raastetulla pecorinolla

Tee näin:

Laita isoon kattilaan vesi kiehumaan pastaa varten. Kun vesi kiehuu suolaa se hyvin. Vesi saa olla yhtä suolaista kuin merivesi. Lisää kerma isolle paistinpannulle ja kuumenna miedolla lämmöllä. Pilko voi pieniksi kuutioiksi ja lisää lämpimän kerman sekaan pari kuutiota kerrallaan samalla hämmentäen vispilällä niin että kastike alkaa sakeutumaan. Katso, että kastike ei kiehu täysillä missään kohtaa vaan poreilee pehmeästi. Lisää kerma-voi seokseen dijon sinappi, sitruunan kuori ja mehu, valkopippuri, hunaja sekä reilu hyppysellinen suolaa. Hämmentele hetki ja lisää lopuksi sekaan raastettu juusto sekä al denteksi kypsynyt spaghetti. Pyörittele kaikki ripeästi sekaisin, maista (lisää mausteita mielesi mukaan) ja nostele lautasille. Viimeistele annos raastetulla pecorinolla, sitruunan kuorella ja tuoreella timjamilla.

x Ida

«

»

mitä ajattelet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *