Ihana kesäinen raparperi-vadelmaclafoutis on yksi omista suosikki makeista vuodesta toiseen. Koostumukseltaan se putoaa jonnekkin pannukakun ja uunivanukkaan väliin. Clafoutis on super näppärä valmistaa ja etenkin nyt kesämökillä mainio vaihtoehto juurikin helppoutensa puolesta. Parhaimmillaan clafoutis on 10 minuuttia uunista ottamisen jälkeen, kun se on vielä hieman lämmintä, mutta kuitenkin hyytynyt. Älä kuitenkaan huoli, se on seuraavankin päivänä erinomaista. Ulkonäöltään se ei ehkä ole kauneimmasta päästä, mutta kesällä voit latoa päälle kotimaisia marjoja ja vaniljakastiketta ja toisaalta itse pidän juurikin sen rustiikkisuudesta. Tässä clafoutiksessa maistuu raparperi ja vadelma, mutta varioi marjoja tai hedelmiä mielesi mukaan. Ihanaa kesäkuuta!
Resepti
- 400g raparperia
- 125g tuoreita vadelmia
- 3 kananmunaa
- 1 dl täysmaitoa
- 2 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl luomu ruokosokeria (käytin luomu ruokosokeria, koska kiteet ovat pienempiä)
- 2 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- tomusokeria (päälle)
Lisäksi: nauti vaniljakastikkeen tai jäätelön kera
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Pese ja pilko raparpereista n. 4cm pituisia paloja. Levitä ne uunivuoan pohjalle ja ripottele päälle n. 2 rkl ruokosokeria sekä 1 tl vaniljasokeria. Paahda raparperia uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes hieman pehmenneet. Sekoita vadelmat raparperien sekaan ja jätä odottamaan.
- Sekoita loput ainekset kulhossa tasaiseksi massaksi.
- Vuoraa pyöreä (20-22cm) tai neliskulmainen uunivuoka ja nostele lusikalla raparperit sekä vadelmat pohjalle. Älä kaada raparperien nestettä vuokaan. (voit säästää raparperien mehun ja nauttia valmiin clafoutiksen kera)
- Kaada taikina raparperien ja vadelmien päälle.
- Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, kunnes reunoilta kullanruskea ja keskeltä juuri ja juuri hyytynyt.
- Anna jäähtyä hetki, sirottele tomusokeria päälle ja tarjoa vaniljakastikkeen kera.
x Ida
#helpotjälkiruoat#jälkiruoka#leivonta#raparperi#raparpericlafoutis#raparperivadelmaclafoutis#resepti#sesonki
mitä ajattelet?