YLÖS
Cronut
Leivonta Reseptit

Cronuts

Vappu se sieltä lähenee ja ajattelin kerrankin olla ajoissa reseptitestailujen kanssa. Kokeilin ensimmäistä kertaa ikinä cronutseja eli croissant-donitseja ja siis vitsit, oon jäänyt paljosta paitsi! Croissantin ihana ilmavuus sekä rapeus yhdistettynä donitsin täyteläisyyteen tekevät tästä herkusta aivan taivaallisen. Tämä on myös ehkä näppärin tapa valmistaa vappumunkit. Käytin siis valmiita raakapakaste croissantteja, jotka sulatin ensiksi, leikkasin kahtia, tein reiän keskelle ja sitten frittasin rypsiöljyssä. Pyörittelin cronutsit klassisesti kaneli-sokeri sekoituksessa, minkä jälkeen kuorrutin ne maustetuilla tuorejuustoilla. Valitsin mauiksi kinuski-kookos ja appelsiini-pistaasi. Käytin maustamatonta tuorejuustoa, joihin sekoitin kinuskin sekä appelsiinin ja vatkasin hieman kuohkeammaksi. Nää oli siis niin super herkullisia ja näppärä valmistaa, etten enää varmaan koskaan palaa perinteisiin munkkeihin.

12 kpl

Tarvitset:

  • 1 pss pakaste croissantteja (eli 6 kpl) TAI purkki croissantteja
  • 1 l rypsiöljyä

Täytteet:

  • 3 pkt Philadelphia tuorejuustoa
  • 1 prk kinuskia tai voit tehdä myös itse (kaupasta löytyy esimerkiksi pirkan kinuskikastike tai kondensoidusta maidosta tehty dulce de leche, käytin itse sitä)
  • 1 appelsiini
  • 1 rkl kanelia
  • 1-2 dl erikoishienoa sokeria
  • Koristeet: kookoshiutaleita, pistaasipähkinöitä, kuivattuja appelsiineja tai jotain muuta mieleistä

Asettele croissantit reiluksi puoleksi tunniksi sulamaan leivinpaperin päälle. Leikkaa sitten jokainen keskeltä kahtia. (jos käytät purkki croissantteja, niin rullaa ensin croissantiksi ja leikkaa sitten keskeltä) Työnnä häntä sisään ja tee reikä sormilla keskelle. Pyöritä reikää isommaksi, koska ne turpoavat aika paljon fritatessa. Laita rypsiöljy kattilaan lämpenemään 180 asteeseen, muista olla varovainen jos öljy kuplii etenkin alussa. Frittaa cronutit 4 kerrallaan molemmin puolin, kunnes kauniin kullanruskeat. Nosta reikäkauhalla tai pienellä sihvilällä yksi kerrallaan uuniritilän päälle jonka alla on uunipelti. Pyörittele valmiit cronutit kaneli-sokeri seoksessa ja valmista sitten kuorrutteet. Vatkaa 3 prk tuorejuustoa notkeaksi ja ota puolet omaan astiaan. Sekoita toiseen osaan n. 1/2 purkkia kinuskia tai oman maun mukaan. Ripottele sekaan vielä hieman sormisuolaa. Toiseen osaan tuorejuustosta raasta yhden appelsiinin kuori sekä mehu ja sekoita. Kuorruta sitten cronutsit ja viimeistele rouhitulla pistaasilla, paahdetuilla kookoshiutaleilla sekä appelsiininkuorella. Nauti!

Ihania herkkuhetkiä!

x Ida

«

»

mitä ajattelet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram