YLÖS
Leivonta Reseptit

Marjainen brownie-juustokakku

Jos haaveilet jostain mehevästä ja täyteläisestä, on tämä resepti tehty juuri sinulle. Ihanan suklainen brownie kohtaa kermaisen juustokakun, jossa kirpeät marjat piristävät raikkaudellaan. Jos haluat yllättää rakkaasi, ystäväsi, äitisi, isäsi tai ihan kenet vaan on tämä kakku täydellinen valinta. That’s a promise.

Minulle kaikki juhlapyhät tuovat aina mahdollisuuden leipoa jotain ekstra mehevää. Arjen keskellä tulee nykyään leivottua liian harvoin ilman jotain spesiaali tapahtumaa. Jos saisin itse päättää, leipoisin kaikki päivät syöden aikaansaannoksiani. Oli juhlapyhä mikä tahansa, mietin aina ajankohtaisuutta ja vuodenaikaa. Talvella tuhdimmat leivonnaiset sopivat mainiosti ja kesällä taas kevyemmät ja raikkaammat. Tämä killeri yhdistelmä tosin toimii tilanteessa, kuin tilanteessa. Olen aika varma, että marjainen brownie-juustokakku on mun uusi luotto leivonnainen.

Resepti:

MARJAINEN BROWNIE-JUUSTOKAKKU

JUUSTOKAKKU TÄYTE:

1 prk creme fraichea

300 g philadelphia tuorejuustoa

2 dl kuohukermaa

3 kananmunaa

0,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1,5 rkl maissitärkkelystä

puolikkaan sitruunan mehu

MARJATÄYTE:

1 dl pakaste vadelmia

1 dl pakaste puolukoita

1/4 dl sokeria

lisäksi: 1 rasia tuoreita vadelmia ja 1 rasia tuoreita pensasmustikoita

BROWNIE POHJA:

150 g tummaa suklaata

150 g voita

2,5dl sokeria

2 kananmunaa

1 tl leivinjauhetta

1,5 dl vehnäjauhoja

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa n. 24 cm pyöreä vuoka leivinpaperilla.

POHJA:

  1. Valmista ensin pohja.
  2. Sulata voi ja suklaa kattilassa.
  3. Rouhi loput jäljelle jääneestä suklaalevystä ja laita sivuun.
  4. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  5. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  6. Yhdistä sokeri-munavaahto ja suklaa-voi seokseen. Lisää kuivat aineet ja suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi.
  7. Kaada taikina vuokaan ja jätä odottamaan.

TÄYTE

  1. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, creme fraiche, vaniljasokeri, maissitärkkelys ja sitruunamehu. Sekoita kevyesti.
  2. Lisää kananmunat yksitellen samalla kevyesti vatkaten.
  3. Ripottele tuoreita vadelmia brownie pohjan päälle. (n 10 kpl)
  4. Kaada sitten täyte päälle ja tasoita nuolijalla.
  5. Survo pakaste puolukat ja vadelmat soseeksi, lisää sokeri.
  6. Lusikoi marjasosetta massan päälle ja pyörittele veitsellä ympyröitä. Näin saat kauniin marmoripinnan juustokakulle.

Paista uunissa alatasolla n.25 minuuttia ja jätä uuniin jälkilämmölle vielä 25 minuutiksi. Anna jäähtyä noin pari tuntia, mutta mielellään yön yli. Tarjoa marjainen brownie-juustokakku tuoreiden marjojen tai marjasoseen kera.

 

x Ida

 

«

»

6 KOMMENTTIA
  • Anna
    10 kuukautta sitten

    Tuleeko tuohon täytteeseen 2 munaa? Nyt tuolla pohjassa lukee kahteen kertaan 2 munaa..:)

    • Ida Grünn
      10 kuukautta sitten
      JULKAISIJA

      Hupsis! Eli joo kaksi kananmunaa. Kiitos tarkkaavaisuudesta 🙂 Mukavaa viikonloppua! X Ida

  • Anna
    10 kuukautta sitten

    Sori mä jatkan vielä tätä tykitystä, mut mites pohjan jauhot?? T. Aattelin tänään leipasta..

    • Ida Grünn
      10 kuukautta sitten
      JULKAISIJA

      Noniin, nyt lisätty vehnänjauhot! Kirjoitellut ihan viikonloppu huumassa näköjään? Kiitos ja pahoittelut! Ihania leipomishetkiä 🙂 X Ida

  • julia
    4 kuukautta sitten

    Löysin aivan ihanan blogisi ja nyt on kyllä pakko leipoa tätä.
    Osaatko vinkata mikä tuohon pohjaan sopisi vehnäjauhon tilalle? Meillä siis perheessä keliaakikko ja olen lähinnä etsinyt aina vain gluteenittomat reseptit.

    • Ida Grünn
      4 kuukautta sitten
      JULKAISIJA

      Hei Julia! Ihanaa, kun löysit tänne <3 Voit korvata jauhot perunajauhoilla (2dl) 🙂 Aurinkoista viikonloppua!

mitä ajattelet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram