YLÖS
Kasvis Reseptit

Aasialainen lime-kookoskeitto

Tiedän, että joulusesonki on kovassa vauhdissa ja pitäisi inspiroida ihanilla jouluisilla resepteillä, etenkin ollessani super hyper joulufani. Noh, mutta ennen sitä haluan kuitenkin jakaa teille yhden lempi keitoistani: Aasialaisen lime-kookoskeiton. Thaimaalainen ruoka on ehdottomasti makumaailmaltaan yksi suosikeistani. Senpä takia tämä keitto on just kaikkea sitä mitä voi keitolta toivoa. Aasialaisen lime-kookoskeiton liemi on siis o-i-k-e-a-s-t-i niin herkullista, että voisin juoda sitä suoraan lasista ja joskus juonkin. Vaihtelen keiton kasviksia fiiliksen ja sesongin mukaan. Tällä kertaa ostoskoriini päätyi mm. paksoita, sieniä, suippopaprikaa, parsakaalia, situunaruohoa, vihreitä papuja ja korianteria. Kaiken lisäksi keitto on nopea valmistaa, vegaaninen ja halutessasi saat siitä gluteenittoman version vaihtamalla ramen-nuudelit riisinuudeleihin. Toivottavasti nautit tästä yhtä paljon kuin minä.

AASIALAINEN LIME-KOOKOSKEITTO

1 punasipuli

5 lehteä paksoita

1 pieni parsakaali

2 valkosipulinkynttä

1 pkt shimejie ruskeita sieniä tai muita sieniä

3 limeä

1 suippopaprika

1 tlk vesikastanjoita

1/2 pss pirkka edamame soijapapuja (pakaste)

1 ruukku korianteria

1 sitruunaruoho

1 punainen tai vihreä chili

1 inkivääri

1 prk vihreää thai curry tahnaa

1,5 rkl soijakastiketta

2 tlk kookosmaitoa

1 pkt ramen-nuudeleita

1,5 tl hunajaa

1 rkl sesamöljyä

suolaa

  1. Mittaa n. 1/2 litraa vettä isoon kattilaan ja kiehauta. Lisää suola ja halkaistu sitruunaruoho.
  2. Halkaise chili ja poista sisältä siemenet. Pilko pienemmäksi. Raasta inkivääriä n. ruokalusikallinen. (puolita määrä jos et pidä vahvasta inkivääristä)
  3. Säästä sivuun kourallinen sieniä ja pari lehteä paksoita.
  4. Pilko kaikki loput kasvikset.
  5. Lisää kiehuvaan veteen ensin inkivääri, chili, sipulit, parsakaalit ja paprikat. Jos puoli litraa vettä ei peitä kaikkia kasviksia, lisää kuumaa vettä päälle. Anna kiehua n.10 min.
  6. Lisää sitten 2 limen mehu, kookosmaito, vihreä thai currytahna ja loput kasvikset.
  7. Mausta suolalla, soijalla ja hunajalla.
  8. Nappaa sitruunaruoho pois keitoksesta.
  9. Keitä matalalla lämmöllä 30 minuuttia.
  10. Kiehauta toisessa pienemmässä kattilassa vesi ja lisää ramen-nuudelit. Keitä kypsäksi ja valuta vesi pois. Lisää loraus sesam-öljyä nuudeleihin.
  11. Paista pannulla voissa sivuun jätetyt sienet ja paksoit. Mausta suolalla.
  12. Annostele keitto kuppeihin. Lisää keskelle ramen-nuudeleita ja pannulla paistetut sienet ja paksoit. Viimeistele korianterilla ja lime viipaleella.
  13. Aasialainen lime-kookoskeitto on valmis nautittavaksi. Muista santsata.

Herkullista alkavaa viikkoa!

X Ida

«

»

1 KOMMENTTI
  • Marja Kuningas
    1 vuosi sitten

    Tämän on pakko olla hyvää, menee kokeiluun. Rakastan thairuokaa ja erityisesti keittoja. Se liemi on se juttu? Mäkin voisin juoda kulhon reunasta loput.

mitä ajattelet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram