YLÖS
Leivonta Reseptit

Marjainen brownie-juustokakku

Jos haaveilet jostain mehevästä ja täyteläisestä, on tämä resepti tehty juuri sinulle. Ihanan suklainen brownie kohtaa kermaisen juustokakun, jossa kirpeät marjat piristävät raikkaudellaan. Jos haluat yllättää rakkaasi, ystäväsi, äitisi, isäsi tai ihan kenet vaan on tämä kakku täydellinen valinta.

Minulle kaikki juhlapyhät tuovat aina mahdollisuuden leipoa jotain ekstra mehevää. Arjen keskellä tulee nykyään leivottua liian harvoin ilman jotain spesiaali tapahtumaa. Jos saisin itse päättää, leipoisin kaikki päivät syöden aikaansaannoksiani. Oli juhlapyhä mikä tahansa, mietin aina ajankohtaisuutta ja vuodenaikaa. Talvella tuhdimmat leivonnaiset sopivat mainiosti ja kesällä taas kevyemmät ja raikkaammat. Tämä killeri yhdistelmä tosin toimii tilanteessa, kuin tilanteessa. Olen aika varma, että marjainen brownie-juustokakku on mun uusi luotto leivonnainen.

Resepti:

MARJAINEN BROWNIE-JUUSTOKAKKU

JUUSTOKAKKU TÄYTE:

  • 1 prk creme fraichea
  • 300 g philadelphia tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1,5 rkl maissitärkkelystä
  • puolikkaan sitruunan mehu

MARJATÄYTE:

  • 1 dl pakaste vadelmia
  • 1 dl pakaste puolukoita
  • 1/4 dl sokeria
  • lisäksi: 1 rasia tuoreita vadelmia ja 1 rasia tuoreita pensasmustikoita

BROWNIE POHJA:

  • 150 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 2,5dl sokeria
  • 2 kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa n. 24 cm pyöreä vuoka leivinpaperilla.

POHJA:

  1. Valmista ensiksi brownie pohja.
  2. Sulata voi ja 150g suklaata kattilassa.
  3. Rouhi loput jäljelle jääneestä suklaalevystä ja laita sivuun. (suklaalevyt ovat usein 200g, joten tässä kohtaa rouhit sen 50g)
  4. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  5. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  6. Yhdistä sokeri-munavaahto ja suklaa-voi seokseen. Lisää kuivat aineet ja suklaarouhe. Sekoita nuolijalla tasaiseksi.
  7. Kaada taikina vuokaan ja jätä hetkeksi odottamaan.

TÄYTE

  1. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, creme fraiche, vaniljasokeri, maissitärkkelys ja sitruunamehu. Sekoita, mutta varo juoksettumista. On hyvä jos kaikki ainekset ovat huoneenlömpöisiä.
  2. Lisää kananmunat yksitellen samalla vatkaten.
  3. Aloita sitten kakun kokoaminen. Ripottele ensin tuoreita vadelmia brownie pohjan päälle. (n 8-10 kpl)
  4. Kaada sitten täyte päälle ja tasoita nuolijalla.
  5. Survo pakastepuolukat ja vadelmat soseeksi, lisää sokeri.
  6. Lusikoi marjasosetta massan päälle ja pyörittele veitsellä ympyröitä. Näin saat kauniin marmoripinnan juustokakulle.

Paista uunissa 175 asteessa keskitasolla n. 30-40 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa laita leivinpaperi kakun päälle. Sulje uuni, kun kakku on paistunut ja jätä kakku uuniin jälkilämmölle vielä 30 minuutiksi. Tämä kakku on aika löysä, mutta jos tykkäät kypsemmästä paista hieman pidempään. Anna kakun jäähtyä jääkaapissa noin pari tuntia ennen tarjoilua, mutta mielellään yön yli. Tarjoa marjainen brownie-juustokakku tuoreiden marjojen tai marjasoseen kera.

Hox! Voit laittaa uunin alatasolle pellin missä on vettä välttääksesi pinnan halkeamisen. Se ei kuitenkaan haittaa jos pinta halkeilee, etenkin kun tässä on marmorointi pinta voi halkeilla helposti. Ripottele tuoreita marjoja päälle ennen tarjoilua ja voilá. Kakku on parasta huoneenlämpöisenä, joten se kannattaa nostaa huoneenlämpöön ainakin tunti ennen tarjoilua.

x Ida

«

»

6 KOMMENTTIA
  • Anna
    5 vuotta sitten

    Tuleeko tuohon täytteeseen 2 munaa? Nyt tuolla pohjassa lukee kahteen kertaan 2 munaa..:)

    • Ida Grünn
      5 vuotta sitten
      JULKAISIJA

      Hupsis! Eli joo kaksi kananmunaa. Kiitos tarkkaavaisuudesta 🙂 Mukavaa viikonloppua! X Ida

  • Anna
    5 vuotta sitten

    Sori mä jatkan vielä tätä tykitystä, mut mites pohjan jauhot?? T. Aattelin tänään leipasta..

    • Ida Grünn
      5 vuotta sitten
      JULKAISIJA

      Noniin, nyt lisätty vehnänjauhot! Kirjoitellut ihan viikonloppu huumassa näköjään? Kiitos ja pahoittelut! Ihania leipomishetkiä 🙂 X Ida

  • julia
    5 vuotta sitten

    Löysin aivan ihanan blogisi ja nyt on kyllä pakko leipoa tätä.
    Osaatko vinkata mikä tuohon pohjaan sopisi vehnäjauhon tilalle? Meillä siis perheessä keliaakikko ja olen lähinnä etsinyt aina vain gluteenittomat reseptit.

    • Ida Grünn
      5 vuotta sitten
      JULKAISIJA

      Hei Julia! Ihanaa, kun löysit tänne <3 Voit korvata jauhot perunajauhoilla (2dl) 🙂 Aurinkoista viikonloppua!

Vastaa käyttäjälle Anna Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram