YLÖS
Kala Reseptit

Sitruunainen katkarapupasta

Mieleni himosi täydellistä pastaa. Sellaista, mikä on silkkisen täyteläistä, mutta kuitenkin maukasta ja freesiä. Sellaista pastaa, minkä lusikoit suoraan pannulta, koska se on niin törkeän hyvää. Vaatimattomasti voinkin todeta, että onnistuin siinä. Voiko edes mennä vikaan, kun yhdistää katkaravut, sitruunan, grana padanon ja kaprikset? No ei voi! Kaiken kukkuraksi, tämä pasta on super helppo ja nopea valmistaa. 15 minuuttia ja edessäsi on kulhollinen täydellistä sitruunaista katkarapupastaa.

Vaihtelun vuoksi kokkailin tällä kertaa pastan risentan spaghetista, mikä on tehty maissista, keltaisista linsseistä ja herneistä. Aika hauska pirtsakan keltainen vaihtoehto ja erittäin hyvä proteiinin lähde. Olen testaillut viime aikoina erilaisia vehnättömiä vaihtoehtoja pastaa kokatessa. Tässä vuosien pastan syönnin aikana olen tullut siihen tulokseen, että vatsa voi todella paljon paremmin, kun en lotraile turhaan suurilla määrillä vehnää. Onkin ollut huippua huomata, että kaupoista löytyy todella hyviä vaihtoehtoja vehnättömille pastoille. Oma suosikkini on ehdottomasti edelleen Rummon gluteeniton spaghetti. Se on niin hyvää, ettet huomaa mitään eroa tavalliseen, that’s a promise. Voit tietenkin valmistaa pastan just siitä pastasta, mikä tuntuu itselle mieleiseltä. Lopputulos on herkullinen niin tai näin.

(Kasvissyöjä – jätä ravut pois ja lisää joukkoon vaikka vihreitä oliiveja)

2:lle

Tarvitset:

  • 250 g spaghettia
  • 1 pss pakaste katkarapuja
  • 1 prk pieniä kapriksia
  • 1 sitruuna
  • n. 75g creme fraichea (eli n 1/2 prk)
  • 1 ruukku basilikaa (tai lehtipersiljaa)
  • 100g grana padano juustoa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punasipuli
  • 1/2 chili
  • suolaa ja pippuria

Resepti:

  1. Sulata katkaravut siivilässä kylmän veden alla.
  2. Laita vesi kiehumaan pastaa varten.
  3. Pilko valkosipuli ja punasipuli. Kuullota ne runsaassa oliiviöljyssä pannulla.
  4. Raasta sitruunan kuori ja grana padano. Pilko chili. Lisää pannulle sitruunan kuori, chili ja kaprikset. Kuullota.
  5. Keitä pastat hyvin suolatussa vedessä, kunnes al dente. Kaada siivilän läpi vesi pois, jätä 1 dl keitinvettä talteen.
  6. Lisää pannulle ravut, keitetty pasta, raastettu grana padano, creme fraiche ja pilkottu basilika. Purista sitruunan mehu sekaan. Mausta pippurilla ja suolalla. Pyöräytä kaikki sekaisin, jos pasta tuntuu makuusi liian tukusalta, lisää keitinvettä sekaan ja sekoita.
  7. Annostele lautasille. Viimeistele grana padanolla ja basilikalla.
  8. Enjoy!

Aurinkoa viikkoon!

x Ida

«

»

mitä ajattelet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *