YLÖS
Kasvis Reseptit Vegaaninen

Thai lime-kookoskeitto rapealla tofulla

Kaupallinen yhteistyö SoFine

Alkuvuosi on sitä täydellistä keittojen kulta-aikaa, kun ulkona paukkuu pakkaset. Keitot ovat myös super käteviä näin arjen keskellä, kun niitä voi kokkailla kerralla ison kattilallisen ja nauttia useampana päivänä. Tammikuu on meille monelle hyvää aikaa miettiä omia ruokailutottumuksia ja tehdä muutoksia jos kokee tarpeelliseksi. Nyt onkin käynnissä tammikuun #vegaanihaaste ja tässä tulee resepti yhteen omista lemppari keitoista, mikä sattuu sopivasti olemaan vegaaninen ja ihan älyttömän herkullinen.

Jos pitäisi valita yksi keitto, mitä söisin aina uudestaan ja uudestaan olisi se tämä Thai lime-kookoskeitto rapealla tofulla. Keitto saa joka kerta ihastuneita huokailuja aikaan. Se on ihanan raikasta, täynnä makua ja kaiken lisäksi terveellistä. Keitto sisältää kaikkia perusmakuja ja hiomalla liemen tasapainoiksesi on sinulla käsissäsi yksi herkullisimmista keitoista. Sienet tuovat keittoon täydellistä umamia ja chili mukavan poltteen. Lime ja inkivääri antavat puolestaan kaivattua raikkautta. Kookosmaito taas pehmentää makuja ja tekee siitä täyteläisen. Täydellinen proteiinivalinta thai lime-kookoskeittoon on SoFinen – Thai infusion tofu slices. Tofu paistetaan pannulla rapeaksi ja annostellaan keiton päälle. Tofu on valmiiksi marinoitu ja suoraan käyttövalmis, mikä tarkoittaa että sitä ei tarvitse puristaa tai marinoida. SoFinelta löytyy kaksi valmiiksi marinoitua makua: Thai & Indian infusion.

Keittoa kokatessa on hyvä muistaa makujen tasapaino. Rakenna keittoon suolaisuuden, makean, happaman, umamin, karvauden ja tulisuuden tasapaino. Maistele lientä moneen kertaa ja lisäile suolaa, sokeria, limeä, chiliä tai kalakastiketta. Liemi on tässä keitossa isossa roolissa ja kun saat sen onnistumaan vie se jalkasi alta.

Tofu on ihan huippu tuote kaikenlaisissa kokkailuissa ja käytän itse sitä melkein viikoittain. SoFinen tuotteet on valmistettu vastuullisesti viljellyistä soijapavuista ja vihanneksista. Niissä ei ole käytetty GMO:ta ja sisältävät runsaasti proteiineja, kuituja ja vain vähän suolaa sekä tyydyttyneitä rasvoja, eikä niihin ole lisätty sokereita. Ne sisältävät kaikkia 9 välttämätöntä aminohappoa. Lisäksi ne ovat ympäristö ja eläinystävällinen valinta. 

Resepti

  • 2 tlk kookosmaitoa
  • 1 pkt Thai infusion tofua
  • 1 sitruunaruoho
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 250g ruskeita herkkusieniä
  • 2 sipulia
  • 2 tomaattia
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1 chili
  • 3 kaffirlimen lehteä
  • 2 limeä
  • 1 ruukku thaibasilikaa
  • 1 rkl vegaanista kalakastiketta
  • suolaa

Seuraksi:

  • Jasminriisiä

Tee näin:

  1. Raasta inkivääri ja pilko puolikas chili. Leikkaa sitruunaruohon paksu osa pienemmäksi, älä käytä kuivaa vartta. Nosta keskikokoinen kattila liedelle miedolle lämmölle ja lisää reilu ruokalusikallinen öljyä. Lisää sitten kattilaan inkivääri, chili sekä sitruunaruoho. Kuullota hetki. 
  2. Pilko valkosipuli, sipuli sekä sienet ja lisää kattilaan. Kuullota niin, että sienet saavat väriä pintaan. 
  3. Lisää kattilaan kookosmaito, 1 limen kuori ja mehu sekä 3 kaffirlimen lehteä. Anna keiton porista matalalla lämmöllä noin 30 minuuttia. Mausta keitto ruokosokerilla, suolalla sekä vegaanisella kalakastikkeella. Lisää tomaattilohkot, kun aikaa on 10 minuuttia jäljellä.
  4. Keitä sillä välin riisi paketin ohjeen mukaan.
  5. Paista Thai infusion tofu kuumalla pannulla rapeaksi. Leikkaa pienemmäksi jos haluat, mutta siivut ovat käyttövalmiit sellaisenaan.
  6. Kun keitto on valmis, maista ja tasapainota makuja mielesi mukaan. Ota esiin kulho ja aseta pohjalle riisi, sitten keitto ja viimeistele rapealla tofulla, limellä sekä thai basilikalla.

Maukkaita kokkailuja,

x Ida

«

»

mitä ajattelet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram