YLÖS
Baskimaan juustokakku
Leivonta Reseptit

Baskimaan juustokakku

Ihana baskimaan juustokakku on alunperin kotoisin Espanjan San Sebastianista. Se eroaa tavallisesta juustokakusta niin, että siinä ei ole lainkaan pohjaa ja sen pinta paistetaan tummaksi. Halutessaan sisuksen voi jättää valuvaksi tai paistaa hieman pidempään oman mieltymyksen mukaan. Tein tätä ensimäisen kerran viime vuonna ja rakastuin välittömästi. Baskimaan juustokakku putoaa makumaailmaltaan ehkä jonnekkin paistetun juustokakun, creme bruleen ja pasteis de natan välimaastoon. Raaka-aineita on vähän: tuorejuusto, sokeri, kerma, kananmuna ja hieman jauhoja. Ainekset sekoitetaan keskenään ja tuntia myöhemmin sinulla on täydellinen poltettu Baskimaan juustokakku edessäsi. Tämän helpommaksi ei leipominen muutu! Anna kakun jäähtyä hyvin, mielellään jopa seuraavaan päivään. Nautin itse tällä kertaa kakun kinuskin kanssa, mutta se menee myös sellaisenaan vallan mainiosti. Tuoreet marjat, soseet, hedelmät, vaniljakastike tai muu mieluisa lisuke sopii myös kivasti kylkeen.

Resepti

8:lle

  • 400g Philadelphia tuorejuustoa
  • 4 dl kermaa
  • 6 kananmunaa
  • 1,7 dl erikoishienoa sokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja (halutessasi voit korvata gluteenittomilla jauhoilla)

Nauti: kinuskikastikkeen ja tuoreiden marjojen kera (käytin itse valmista dulce de lecheä)

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Varmista, että käyttämät raaka-aineet on huoneenlämpöisiä, etenkin tuorejuusto. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää kananmunat yksitellen. Lisää vehnäjauho, kerma, sokerit ja suola. Vatkaa kaikki sekaisin. Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka (n. 23cm) leivinpaperilla, niin että reunat jäävät sisäpuolelle. Ei haittaa jos jää taitoksia, ne luovat kakun reunaan kivaa elävyyttä. Paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Jos haluat kakun sisuksesta juoksevamman paista 40 minuuttia tai jos vastaavasti haluat sisuksesta tiiviimmän niin anna olla 60 minuuttia, itse valitsin näiden välistä. (jos kakku ei tummu tarpeeksi nosta hetkeksi ylätasolle, mutta varo palamista) Kakku saa tummua kunnolla, se on tarkoitus. Anna jäähtyä vähintään tunti tai mielellään yön yli.

x Ida

«

»

mitä ajattelet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *