YLÖS
Kasvis Reseptit

The halloumiburgeri

Vihdoin ennätän kirjoittelemaan tänne blogin puolelle ja jakamaan teille mun kaikkien aikojen lemppari burgeri reseptin. Ajoitushan on aika täydellinen, koska ensi viikolla alkaa helteet ja grillit kuumenee pihoilla sekä puistoissa. Pidemmittä puheitta ystävät hyvät, saanen esitellä teille tämän kesän ja kaikkien tulevien kesien THE halloumiburgerin. Se on niin hitsin hyvää että himoitsen sitä aina uudestaan ja uudestaan. Se on burgeri, mistä jään kylläiseksi mutten koskaan ähkyksi ja kaiken kukkuraksi se valmistuu käden käänteessä. Halloumiburgeri kätkee sisälleen yrttimarinoitua, grillattua kesäkurpitsaa sekä paprikaa. Kastikkeena toimii chilimajoneesi ja freeseyttä tuo rapsakka salaatti, kevätsipuli ja tomaatti. Leipänä toimii tällä kertaa Lidlin paistopisteen huippu hyvä rouheinen sämpylä. Jos haluaa hifistellä, niin sämpylän voi toki leipoa itsekin, mutta jos haluat suoriutua kokkailuista ripeästi on paistopiste erinomainen vaihtoehto. Kasvikset kypsyvät grillissä super nopeasti, mutta onnistuvat yhtä hyvin myös uunissa pikkasen pidemmällä paistoajalla. Kesä ja burgerit, here we come!

HALLOUMI BURGERI

2-3 burgeria

Tarvitset:

  • 1 pkt Halloumia VINKKI! Lidlistä löytyy myös pyöreitä grillijuustokiekkoja, mitkä sopivat tähän täydellisesti. 
  • 1 kesäkurpitsa (tässä voit käyttää myös munakoisoa)
  • 2 paprikaa
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1 ruukku minttua 
  • 1 tomaatti
  • 1 ruukku tammenlehtisalaattia
  • 1 sitruuna
  • 1 nippu kevätsipulia tai punasipuli
  • 1 chili
  • chilimajoneesia (itse tehtynä: majoneesia + shirazaa tai valmis majoneesi)
  • maalaissämpylöitä tai mieleisiä hampurilaissämpylöitä
  • oliiviöljyä
  • balsamicoviinietikkaa
  • suolaa, pippuria, hunajaa

lisäksi: ketsuppia ja kokojyväsinappia

Resepti:

  1. Nypi blenderiin lehtipersilja ja minttu. Pilko puolikas chili ja heitä sekaan. Lorauta sekaan 1 rkl hunajaa, 0,5 dl oliiviöljyä, loraus balsamicoviinietikkaa, puolikkaan sitruunan mehu ja kuori. Mausta suolalla ja pippurilla. Surruttele kastikkeeksi.
  2. Leikkaa paprikat puoliksi tai neljään osaan ja kesäkurpitsasta ohuita siivuja.
  3. Levitä kasvikset pellille, rouhi suolaa ja pippuria päälle. Sivele/marinoi yrttikastikeella ja heitä veget grilliin. Sivele vielä ekstra kastiketta pintaan grillatessa. Grillaa myös halloumit.
  4. Siivuta tomaatti ja kevätsipulin vaalea osa tai punasipuli. Huuhtele salaatti. Leikkaa sämpylät kahtia ja kuumenna nopeasti grillissä.
  5. Kasaa burgerit. Tursuta pohjalle chilimajoneesia, ketsuppia, kokojyväsinappia sekä sipulit. Asettele sitten grillatut kasvikset, halloumi sekä tomaattisiivu väliin. Laita vielä sämpylän kanteen ketsuppia ja yrttikastiketta ja olet valmis. Hot tip! Tulisen ystäville: pirskotelkaa  piripiri kastiketta tai shrirazaa väliin.

Aurinkoa ja burgereita viikkoon,

x Ida 

«

»

mitä ajattelet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram