Syksy vaihtuu parhaimmillaan kovaa vauhtia talveksi. Lohtua antavat lämpimät aamupalat palaavat taas kuvioihin. Se, että pimeässä ja koleassa aamussa voi nautiskella kulhollisen kookoksen ja puolukan huumaavaa yhdistelmää on mielestäni jo aika onnistunut aamu. Kirpeän ja kermaisen yhdistelmähän toimii aina. Mannapuuro on ehdottomasti omia suosikkejani. Niin suosikki, että pidän sitä jopa hieman herkutteluna, mutta selviytyäksemme talvesta pieni herkuttelu on enemmän kuin sallittua. Talvisissa fiiliksissä lisäsin mannapuurooni reilusti puolukoita, kardemummaa ja aitoa vaniljaa. Alta löydät reseptini vegaaniseen puolukka-mannapuuroon.
RESEPTI:
VEGAANINEN PUOLUKKA-MANNAPUURO
4:lle
1 litra kookosmaitoa
1,5 dl mannasuurimoita
1 pss suomalaisia pakaste puolukoita
1 vaniljatanko
1 tl kardemummaa
2 rkl agavesiirappia
ripaus suolaa
- Laita kookosmaito ja vaniljatanko kiehumaan kattilaan. Kun kookosmaito kiehuu poista vaniljatanko ja lisää mannasuurimot sekaan samalla vispaten. Keitä koko ajan hämmennellen n. 10 minuuttia. Mausta suolalla, agavesiirapilla ja kardemummalla.
- Lisää puolukoiden sekaan 1 rkl agavesiirappia. Survo puolukat soseeksi.
- Sekoita puolukat puuron sekaan. Tarjoile vegaaninen puolukka-mannapuuro tuoreiden puolukoiden, paahdettujen kookoshiutaleiden ja parapähkinöiden kera.
x Ida
aamiainengranolakardemummakookoskookosmaitomannapuuropuolukkapuolukkapuuropuurosesonkitalvivegaaninen
2 KOMMENTTIA
Helena Parikka
6 vuotta sitten
Hyvä Ida!!!
Herkullisia kuvia: pitääpä kokeilla!!!
?Iloista syksyä,
Helena
Ida Grünn
6 vuotta sitten
JULKAISIJAHeippa Helena! Ja kiitos kun jätit kommentin <3 Kerro ihmeessä mitä tykkäsit kun olet kokkaillut!
Ihanaa syksyä! -Ida