YLÖS
Kasvis Reseptit Vegaaninen

Vegaaniset Dan Dan nuudelit

Dan Dan nuudelit ovat tunnettu kiinalainen katuruoka. Olen halunnut jo pitkään kokeilla näitä kasvisversiona ja hyvä että kokeilin. Ah, niin hyvää! Dan Dan nuudelit valmistetaan perinteisesti possun jauhelihaan, mutta onnistuvat aivan yhtä hyvin myös kasvisversiona. Perinteisen jauhelihan tilalla käytin SoFine tofu minceä ja ruskeita herkkusieniä. Nuudeleissa maistuu maapähkinävoi, sichuanpippuri, iiihana paahteinen chiliöljy ja niissä on paljon umamia. Chiliöljyn määrää kannattaa annostella oman sietokyvyn mukaan. Aloita ruokalusikallisesta ja lisää jos tuntuu siltä. Dan Dan nuudeleissa on ihan täydellinen määrä makua, potkua ja poltetta. Tämä resepti kannattaa ehdottomasti kokkailla mahdollisimman pian, rakastut varmasti.

Resepti

2-4:lle

Chiliöljy

  • 3,5 dl rypsiöljyä
  • 2 dl chilihiutaleita
  • 1 kanelitankoa
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 rkl sichuanpippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl ruokosokeria

Vegeproteiini

  • 1 pkt So Fine minced tofu
  • 250g ruskeita herkkusieniä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1 rkl hoisinkastiketta
  • 1 rkl tummaa soijaa tai normaalia soijaa
  • 1 tl ruokosokeria

Kastike

  • 3 rkl maapähkinävoita
  • 1-2 rkl chiliöljyä
  • 1 rkl soijaa
  • 1/2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl vettä
  • 2 tl ruokosokeria
  • 1 tl suolaa

Lisäksi:

  • Vehnänuudeleita tai Udon nuudeleita (itse käytin Udon -tuorenuudeleita, löytyy ainakin ruoholahden K-citymarketista)
  • Pak choita
  • Kevätsipulia
  • Maapähkinöitä

Tee näin:

  1. Valmista ensin chiliöljy. Mittaa kattilaan öljy, laakerinlehdet, kanelitangot, sichuanpippuri. Kuumenna noin 10-15 minuuttia. Mittaa sillä välin keskikokoiseen lasipurkkiin chilijauhe, ruokosokeri sekä chilirouhe. Kaada kuuma öljy hiljalleen siivilän läpi purkkiin ja sekoita. Ole varovainen, sillä öljy on kuumaa. Anna chiliöljyn jäähtyä hyvin ennen käyttöä.
  2. Pilko sienet pieniksi kuutioiksi ja lisää paistinpannulle ruskistumaan. Pilko valkosipuli sekä raasta inkivääri ja lisää pannulle. Lisää lopuksi tofu mince ja ruskista. Mausta hoisin-kastikkeella, ruokosokerilla ja soijalla.
  3. Valmista sitten kastike. Sekoita kulhossa kaikki ainekset. Lisää chiliöljyä ensin 1 rkl ja maista. Voit itse päättää tässä kohtaa, kuinka tulisen haluat nuudeleista. Chiliöljyä voi lisätä myöhemmin jos tuntuu siltä.
  4. Keitä viimeiseksi nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko pak choi, kevätsipuli sekä maapähkinät. Nyt olet valmis kasaamaan annoksen.
  5. Levitä kulhon pohjalle kastiketta noin 3 rkl tai maun mukaan ja nosta sitten lämpimät nuudelit päälle. Lisää lopuksi sieni-tofumince, pakchoi, kevätsipuli sekä maapähkinät. Voit pirskotella chiliöljyä vielä päälle. Sekoita kaikki ihanuus ja nauti!
  6. VINKKI – chiliöljyä tulee aika iso määrä. Säilö jääkaapissa tai huoneenlämmössä. Chiliöljy sopii hyvin munakkaisiin, keittojen päälle tai vaikka avokadoleipien seurana.

Kivoja kokkailuhetkiä,

x Ida

«

»

mitä ajattelet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram