YLÖS
Kala Reseptit

Savustetut ahvenet ja kirkas sinihomejuusto-perunasalaatti

Parasta tekemistä viikonloppuisin on ehdottomasti mökkeily. Rakastan olla luonnossa ja ladata akkuja kaikessa rauhassa. Mökillä ei tarvitse pestä pyykkiä, maksaa laskuja tai miettiä sen kummemmin arkisia askareita. Mökillä saa olla verkkareissa, hengittää raikasta ilmaa ja syödä nuotiolla valmistettua ruokaa. Käydä sienessä, veneillä ja valokuvata kaikkea kaunista. Täydellistä, eikö vaan?

Tällä kertaa teimme savustettuja ahvenia kirkkaan perunasalaatin ja kermaviilikastikkeen kera. Savustaessa ahvenia tai mitä tahansa kalaa, kannattaa muistaa ehdottomasti hyvä suolaus. Kun tuntuu siltä, että olet lisännyt tarpeeksi suolaa, lisää vielä vähän. Kalan kuivumista voi estää laittamalla esimerkiksi sitruunaviipaleita kalan sisälle. Savustin ahvenet savustuspöntössä leppähakkeella, sekä tuoreella katajalla. Laitoin hakkeen sekaan sokeripaloja, jotka toivat mukavan kullanruskean värin kaloille.

RESEPTI –

SAVUSTETUT AHVENET

3 -4  perattua ahventa

suolaa

sitruuna siivuja

  1. Laita savustuspöntön pohjalle leppähakkeet, tuore kataja ja sokeripalat. Asettele suolatut ja sitruunalla täytetyt ahvenet ritelikön päälle.
  2. Nosta savustuspönttö nuotion päälle. Anna savustua n. 30 minuuttia, riippuen kalojen koosta.

 

KIRKAS SINIHOMEJUUSTO-PERUNASALAATTI

1 kg perunoita

1 prk pieniä kapriksia

1 pkt sinihomejuustoa

5 punaista lehtikaalen lehteä

1/2 puntti kevätsipulia

puolikas sitruunan mehu

2 rkl etikkaa

1 rkl sinappia

1 rkl hunajaa

2 rkl öliiviöljyä

suolaa ja pippuria

  1. Pese ja pilko perunat pienemmäksi. Keitä hyvin suolatussa vedessä kunnes kypsiä. Anna jäähtyä.
  2. Pese lehtikaali ja irroita lehti osat varresta. Pilko pieneksi.
  3. Pilko kevätsipuli. Lisää kapristen ja lehtikaalin kanssa perunoiden joukkoon.
  4. Mausta sitruunalla, hunajalla, etikalla, sinapilla, suolalla ja pippurilla.
  5. Anna maustua jääkaapissa n. 2-3 tuntia, mielellään jopa yön yli. Murusta sinihomejuusto päälle ennen tarjoilua.

Vinkki! Perunasalaattia tulee runsas satsi kilosta perunoita jos syöjiä on vain kaksi. Säästä salaatti seuraavalle päivälle lounaaksi. Maku paranee entisestään yön yli jääkaapissa. Nauti vaikka paistettujen kanamunien kanssa.

 

TILLIKERMAVIILIKASTIKE

1 prk kermaviiliä

puolikkaan sitruunan mehu

1/2 punttia kevätsipulia

tilliä reippaasti

1/2 rkl sinappia

1/2 rkl hunajaa

suolaa ja pippuria

  1. Pilko kevätsipuli ja tilli pienemmäksi. Lisää kermaviilin joukkoon.
  2. Mausta kermaviili sinapilla, hunajalla, suolalla ja pippurilla. Jos kastike tuntuu liian makealta voit lisätä lorauksen etikkaa joukkoon.
  3. Anna maustua jääkaapissa n. 3o min. koristele tillillä.

 

x Ida

«

»

mitä ajattelet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram