YLÖS
Aamupala Reseptit

Runebergin tuorepuuro

Runebergin torttu sesonki on täällä, wohoo! Olen omistanut tämän vuoden olen virallisesti ruokailutottumusteni parantamiseen ja tätä kunnioittaen skippasin leivonnan ja valmistin Runebergin tortun tuorepuuron muodossa. Maku on oikeasti yllättävän lähellä Runebergin torttua.

Tuorepuuro on meille ihan yksi lemppari jutuista. Parhainta on, että voit valmistaa tuorepuuron edellisenä päivänä kätevästi jääkaappiin ja nauttia seuraavina päivinä. Makuja pystyy varioida helposti fiiliksen mukaan ja saat tuorepuurosta kätevästi vegaanisen tai gluteenittoman. Tuorepuuro säilyy jääkaapissa ainakin 2-3 päivää, joten kerralla voi tehdä isommankin satsin. Vinkki! Suosittelen tekemään tuorepuuron isoista kaurahiutaleista, koska ne säilyttävät muotonsa paremmin ja saat mukavaa suutuntumaa.

RUNEBERGIN TUOREPUURO

Tarvitset:

4 dl isoja kaurahiutaleita

6 dl mantelimaitoa

2 rkl chiansiemeniä

2 rkl mantelijauhetta

2 rkl hunajaa

1 tl piparkakkumaustetta

1 tl kardemummaa

1/2 tl suolaa

minimaalinen loraus karvasmanteliöljyä

Päälle : mantelirouhetta, vadelmahilloa, marjoja

  1. Mittaa kaikki ainekset isoon kulhoon, sekoita ja peitä foliolla.
  2. Anna olla jääkaapissa vähintään kolme tuntia. Varmista, että chiansiemenet ovat kunnolla turvonneet.  Suositeltavaa ja kätevää on valmistaa puuro edellisenä iltana jääkaappiin.
  3. Annostele lautasille ja viimeistele hillolla, pähkinöillä ja marjoilla. Nam!

Mulla on suunnitelmissa viettää ensiviikon herkkupäivä ihanassa Way bakeryssä ja testata heidän Runebergin torttu, olen kuullut siitä pelkkää hyvää <3

x Ida

«

»

1 KOMMENTTI
  • Pike
    3 vuotta sitten

    Hyvä ryhtiliike on paikallaan, kunhan ei unohda niitä herkkupäivä…ei liian tiukkaa ?
    Sun tekstit on ihania ja kiinnostavia??

mitä ajattelet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *