YLÖS
Aamupala Reseptit

Runebergin tuorepuuro

Runebergin torttu sesonki on täällä, wohoo! Mennäänpäs ajassa parisen vuotta taaksepäin leipuri hiivan opintoihin, missä tuli leivottua ja maisteltua torttuja yksi tai kaksikin. Puhumattakaan vapaa-ajan torttu herkutteluista. Tämän vuoden olen virallisesti omistanut ruokailutottumusteni parantamiseen ja tätä kunnioittaen skippasin leivonnan ja valmistin Runebergin tortun tuorepuuron muodossa. Maku on oikeasti todella yllättävän lähellä Runebergin torttua jos laittaa silmät kiinni! Tarkennetaanpas hieman tätä ruokaremonttia. Olen siis ammatiltani leipuri-kondiittori ja työskennellyt erilaisissa kahviloissa ja ravintoloissa pitkään (10 vuotta tarkalleen). On varmasti sanomattakin selvää, kuinka paljon tuli syötyä vehnää ja sokeria ja lisää vehnää ja sokeria ja vielä pikkasen rasvaa siihen päälle kahden vuoden leipuri opintojen ohessa. Olen tyypiltäni juurikin se tyyppi, että kun jotain on näkyvillä ja saatavilla – syön sen. Eli ei minkäänlaista itsehillintää. On helpompaa olla kotona ja välttää jatkuvaa herkuttelua, kun kaapistasi ei löydy pizzaa, piirakoita, uunituoreita leipiä, erilaisia kakkuja, pullia, torttuja, croissantteja, keksejä, marenkeja, leivoksia, konvehteja ja marmeladeja. Arkeni koostui pari vuotta siitä, että koulupäivien napostelun jälkeen menin töihin ravintolaan ja kas kummaa löysin itseni henksu ranskalaisten kimpusta. En koskaan syönyt koulussa kokonaista kakkupalaa tai pulla, vaan napsin palan sieltä täältä, mutta päivän päätteeksi tuli napsittua pikkasen liikaa. Oli aika tehdä tähän muutos. Ruokailutottumukset uusiksi ja alkaa voimaan paremmin. Jatkuva popsiminen on enemmänkin tapa, mikä on vaikea katkaista. Vointini on nyt jo parantunut ja energiataso on parantunut huimasti syömällä ihan sitä normaalia terveellistä koti-ruokaa pitämällä yhden herkkupäivän viikossa. Tuo kerran viikossa herkkuja on sääntö, mitä varmasti tulen löysentämään aina välillä kunhan olen päässyt tästä jatkuvasta himosta eroon. Liputan 100 prosenttisesti sääntöä ”kaikkea kohtuudella” ja sitä tällä remontilla ajankin takaa. Parannettavaa on myös säännöllisyydessä ja annoskoissa. Tuntuu, että on todella yleinen ongelma syödä pari kertaa päivässä hurjan isoja annoksia ja sitten ei mitään. Tämäkin tapa on nyt työn alla ja uskon, että kärsivällisyydellä ja pienellä suunnittelulla hyvä tulee. Tässä siis ”kevyt” avautuminen siitä, miksi tänä vuonna vannoutunut herkku leipuri – Ida valmisti Runebergin tortun Runebergin tuorepuuron asussa. Paremmat ruokailutottumukset 2019 täältä tullaan!

RUNEBERGIN TUOREPUURO

Tarvitset:

4 dl isoja kaurahiutaleita

6 dl mantelimaitoa

2 rkl chiansiemeniä

2 rkl mantelijauhetta

2 rkl hunajaa

1 tl piparkakkumaustetta

1 tl kardemummaa

1/2 tl suolaa

minimaalinen loraus karvasmanteliöljyä

Päälle : mantelirouhetta, vadelmahilloa, marjoja

  1. Mittaa kaikki ainekset isoon kulhoon, sekoita ja peitä foliolla.
  2. Anna olla jääkaapissa vähintään kolme tuntia. Varmista, että chiansiemenet ovat kunnolla turvonneet.  Suositeltavaa ja kätevää on valmistaa puuro edellisenä iltana jääkaappiin.
  3. Annostele lautasille ja viimeistele hillolla, pähkinöillä ja marjoilla. Nam!

Tuorepuuro on meillä ihan lemppari juttu. Parhainta on, että voit valmistaa tuorepuuron edellisenä päivänä kätevästi jääkaappiin ja nauttia seuraavina päivinä. Makuja pystyy varioida helposti fiiliksen mukaan ja saat tuorepuurosta kätevästi vegaanisena tai gluteenittoman. Tuorepuuro säilyy jääkaapissa ainakin 2-3 päivää, joten kerralla voi tehdä isommankin satsin. Vinkki! Suosittelen tekemään tuorepuuron isoista kaurahiutaleista, koska ne säilyttävät muotonsa paremmin ja saat mukavaa suutuntumaa. Crunchy!

Karhunvatukat olivat ihana lisä puuroon!

Mulla on suunnitelmissa viettää ensiviikon herkkupäivä ihanassa Way bakeryssä ja testata heidän Runebergin torttu, olen kuullut siitä pelkkää hyvää <3

Ihania herkkuhetkiä kaikille herkuttelijoille!

Ps. Kiinnostaako teitä tällaiset ruokavalio postaukset ja kuulla kehityksestä, sekä fiiliksistä?

x Ida

«

»

1 KOMMENTTI
  • Pike
    2 kuukautta sitten

    Hyvä ryhtiliike on paikallaan, kunhan ei unohda niitä herkkupäivä…ei liian tiukkaa ?
    Sun tekstit on ihania ja kiinnostavia??

mitä ajattelet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram