YLÖS
Avotuli Reseptit

Kookos-kasviscurry

Tämä postaus ei ole ehkä se postaus, mikä pitää sisällään kaikista gourmetimman reseptin, mutta aihe on erittäin lähellä sydäntäni nimittäin; L U O N T O . Rakastan valokuvata ja tutkiskella luontoa melkein yhtä paljon kuin ruokaa, se on niin rauhoittavaa ja kaunista. Henkeäsalpavaa. Suomen luonto on aivan uskomattoman kaunis ja tuntuu hassulta, ettemme vietä sielä enemmän aikaa tai pidä siitä tarpeeksi hyvää huolta. Hiljaisuus, raikkaus, vehreys, luonnon antimet, seesteisyys, uuden alku, tähtitaivas, metsän eläimet, nuotiolla vaihdetut tarinat, pannukahvi aamun sarastaessa. Mitä muuta voisikaan kaivata?

Viikonlopun saapuessa, meidän pieni perhe hyppää autoon ja viettää mahdollisimman paljon aikaa mökillä ja luonnossa. Luonto on paikka, missä saa rentoutua ja hengittää syvään. Arki on usein hektistä ja elektroniikan täyteistä, joten mökkeily on täydellistä vastapainoa. Mökillä ei tarvitse pestä pyykkiä, maksaa laskuja tai esimerkiksi harjata hiuksia jos ei halua. En keksi kertakaikkiaan mitään ihanempaa, kuin avata silmänsä mökillä hyvien yöunien jälkeen ja nauttia ensimmäisen siemauksen kahvia. Syömme aina aamupalaa monta tuntia ja juomme vähintään sata kuppia kahvia. Parhautta. Tällä kertaa halusimme olla vielä alkukantaisempia ja suuntasimme Nuuksion kansallispuistoon telttailemaan. Ja voin kertoa teille, että aamukahvi maistui vielä hippusen verran paremmalta metsän keskellä katsellen nousevaa usvaa lammen pinalla. Jos teltassa yöpyminen tuntuu liian hardcorelta, ei hätää! Voit aina pakata reppusi ja tehdä mukavan päiväretken metsään nauttien luonnon antimista. Suosittelen.

Pakkasimme reppuun trangian, puukon ja yksinkertaiset ruoan teko tarpeet. Rakastan yli kaiken avotulta ja siinä kokkailua. Ihanan riisuttua ja ennenkaikkea rehellistä ruuanlaittoa. Suunnitellessa, mitä ruokaa valmistaa retkellä kannattaa keskittyä pariin hyvään raaka-aineiseen. Keskity myös ruokiin mitkä säilyvät hyvin, eivätkä paina liikaa repussa. Pidän kovasti curryista ja erilaisista pata-ruoista, joten valmistin meille kookos-kasviscurrya. Maustoin sen muunmuassa inkiväärillä, kurkumalla ja chilillä. Dippasimme naanleipää pataan ja ai että kuinka herkullista ruokaa voi saada aikaan vain parilla raaka-aineella. Lämmittävä pataruoka on täydellistä nautittavaa kirpakassa ulkoilmassa metsän keskellä. Pimeän laskeuduttua istuimme nuotion äärellä punaviiniä siemaillen ja vaahtokarkkeja grillaten.

 

RESEPTI:

KOOKOS-KASVISCURRY

4 porkkanaa

6 perunaa

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 tölkki kookosmaitoa

1 tl curryä

1 tl suolaa

1 tl kurkumaa

1 tl jauhettua inkivääriä

0,5 tl jauhettua chiliä

1 tl valkopippuria

  1. Muistathan, että nuotiota saa polttaa vain niille tarkoitetuilla alueilla. Tarkasta etukäteen ettei ole metsäpalovaroitusta ja minne alueelle nuotion saa pystyttää! Muista aina turvallisuus. Pystytä nuotio sellaiseen paikkaan, mistä se ei pääse leviämään ja vahdi sitä jatkuvasti. Esimerkiksi kallio tai sora on nuotiolle oivallinen paikka. Me keräsimme sopivan kokoiset kivet nuotion ympärille puolikuun muotoon. Kivien päälle on helppo laittaa pata porisemaan. Lämpötilaa pystyt säädellä niin, että pidät nuotiota hieman sivussa ja siirrät hiiliä tai pieniä keppejä kattilan alle. Suosittelen tarkastamaan vinkit ennen retkelle lähtöä esimerkiksi täältä : http://www.luontoon.fi/retkeilynabc/retkeilytaidot/tulenteko/maastossa
  2. Pilko perunat, porkkanat ja sipulit. Kaada kookosmaito trangiaan. Lisää pilkotut kasvikset ja maissi sekaan.
  3. Nosta trangia nuotiolle ja ala kypsentämään kasviksia. Mausta inkiväärillä, chilillä, currylla, kurkumalla, valkopippurilla ja suolalla. Anna porista niin kauan, että kasvikset kypsiä.
  4. Kookos-kasviscurry on valmis nautittavaksi naan leivän kera!
  5. Muista sammuttaa nuotio huolellisesti. Anna nuotion hiipua hiljalleen ja kohenna suurempia hiiliä, jotta ne palavat loppuun nopeammin. Kaada sitten runsaasti vettä päälle ja varmista, ettei hiillosta enää ole tai sieltä ei nouse savua. Siivoa aina jälkesi luonnosta ja kerää roskat mukaan. Pidä luonnosta yhtä hyvää huolta, kuin se sinusta <3

Aamupalaksi teimme avokadolla, kananmunalla ja tomaatilla höystettyjä hapanjuurileipiä pannukahvin kera.

 

X Ida

«

»

mitä ajattelet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram