YLÖS
Aamupala Reseptit

Freesi viikonloppubrunssi

Aurinkoinen viikonloppu koitti ja ensimmäistä kertaa kuukausiin oli aikaa tehdä kunnon aamiainen. Hetki, jota oon kaivannut pitkään. Oon täysin, 100 prosenttisesti aamuihminen. Asia, jota en olisi uskonut ikinä koskaan teini-ikäisenä. Kummastelin joka kerta, miten ihmeessä äitini istui lapsuudenkodin keittiönpöydässä papiljotit päässä lukien Etelä-Suomen Sanomia hörppien mustaa kahvia iso hymy huulillaan. Aina niin rauhallisen oloisena ja iloisena. Aamiaiset tietenkin valmiina odottamassa hänen kolmelle tyttärelleen. Nimimerkillä yhdeksännen herätyskerran jälkeen ylös, minkä jälkeen nuokkumista vessanpöntöllä kätevät viisitoista minuuttia. Ne ajat ovat kaukana ja voin tänä päivänä todeta, että oon ihan kuin äitini. Hörppimässä kahvia hämärässä, ennen kuin kaupunki herää. Se on ehdottomasti lempihetkeni päivässä. Seesteinen ja voimaa antava.

 

Tammikuu tunnetaan freesailusta ja halusinkin tehdä sen mukaisen aamiaisen. Verigreippi on nyt sesongissa, joten sitä kannattaa hamstrata. Brunssiimme kuului avokadomunia, puolukka-banaanilettuja, tummaa jyväleipää ja itsepuristettua verigreippimehua. (Leipä kaupasta) Näillä eväillä nälkä lähtee, mutta vältyt ähkyltä. Aamiaisen jälkeen sohvalle vaakatasoon hörppimään toinen kuppi kahvia ja nauttimaan tästä ihanasta valoilmiöstä.

AVOKADOMUNAT

Tarvitset:

  • 1-4 avokadoa (tarpeen mukaan, yhdestä tulee kaksi kappaletta)
  • 1 lime
  • kananmunia
  • tuoretta chiliä
  • 1 puska timjamia
  • suolaa ja pippuria

Työvaiheet: 

  1. Lämmitä uuni 250 asteeseen.
  2. Halkaise avokadot ja koverra lusikalla kiven jättämää reikää hieman suuremmaksi, jotta kananmuna mahtuu paremmin keskelle.
  3. Asettele avokadon puolikkaat pellille folion sisään. Näin avokadot pysyvät pystyssä uunissa, eivätkä keiku.
  4. Purista lime mehua avokadon pinnalle. Ripottele suolaa ja pippuria.
  5. Riko kananmuna keskelle.
  6. Paista 8-10 minuuttia kunnes valkuainen on muuttunut valkoiseksi. Vinkki! Voit heilutella peltiä tarkistaaksesi kypsyyden. Kananmuna saa vähän heilua sisässä, koska se jatkaa kypsymistä vielä uunista ottamisenkin jälkeen.
  7. Viimeistele chilillä ja timjamilla. Nauti lusikalla!

PUOLUKKA – BANAANILETUT 

Tarvitset:

  • 1 iso banaani
  • 1 dl puolukoita
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 kananmunan valkuaista
  • ripaus suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl kauramaitoa
  • Paistamiseen : kookosöljyä tai rypsiöljyä
  • Koristeluun: tuoreita vadelmia, mintun lehtiä, pähkinöitä ja turkkilaista jugurttia

Työvaiheet: 

  1. Heitä kaikki ainekset blenderiin ja surruttele noin 5-7 minuuttia.
  2. Paista puolukka-banaaniletut paistinpannulla kookosöljyssä. Lettuja kannattaa paistaa keskilämmöllä hitaasti ja kääntää varoen sillä massa on herkkää.
  3. Kasaa letut pinoon ja viimeistele jugurtilla, marjoilla, yrteillä ja pähkinöillä.

Itsepuristettu verigreippimehu!

Aurinkoista viikonloppua! 

x Ida

«

»

6 KOMMENTTIA
  • Milla Sukhimatoilta
    5 kuukautta sitten

    Herkullisen näköistä ja myös todellista silmänruokaa nuo punaisen ja oranssin eri sävyt 🙂
    Hyvää viikonloppua ja paljon brunsseja tälle vuodelle!

    • Ida Grünn
      5 kuukautta sitten
      JULKAISIJA

      Ihana kuulla, kiitos! Aurinkoista viikkoa ja mukavia brunssihetkiä 🙂

  • Pike Aitala-grünn
    5 kuukautta sitten

    Kiitos ihanasta ja voimallisesti aamiaisvinkistä….aion tehdä viikonloppuna
    Kiitos myös ihanasta muistosta, jonka jaoit….ne lapsuuden ihanat aamut?

    • Ida Grünn
      5 kuukautta sitten
      JULKAISIJA

      Kiva kuulla ja kiitos itselle ihanista muistoista! Haleja ❤️

  • Anniina Urho
    5 kuukautta sitten

    Hei Ida! Olen myös aamuihminen, parasta aikuisuudessa! Ihastelen kauniita kuvia ja blogiasi, miten saat kuvistasi noin valovoimaisia, kamera tai kenties lisävaloa sisätiloissa? Vihaan tätä vuodenaikaa kun valoisuutta on niin vähän aikaa ja juuri siihen aikaan kun vietän aikani töissä. Valokuvaus jää siis usein viikonlopulle jotka kovin lyhyitä. Mukavaa illan jatkoa!

    • Ida Grünn
      5 kuukautta sitten
      JULKAISIJA

      Moikka Anniina! Aamut on kyllä ihan parhaita 🙂 Kiitos hirmuisesti, niin ihana kuulla! Mulla on käytössä todella valovoimainen linssi kamerassa, mutta kuvaan aina luonnonvalolla. Se on tosiaankin haastavaa näin talvella vähäisen valon takia, joten tunnen tuskan… Itsellä tulee myös kuvattua pääasiassa viikonloppuisin hirveällä kiireellä, heh.. Onneksi mennään jo kevättä kohti, aurinkoista viikkoa! <3

mitä ajattelet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram